Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 6 Jun 16, 23:15

Al meer dan een jaar volgen pretparkfans van over de hele wereld de bouwput in Phantasialand. Nu is eindelijk de openingsdatum bekend!

Fans wachten al heel lang in spanning af wanneer Raik en Taron zouden openen. Vandaag heeft Phantasialand op zijn facebookpagina de datum vrij gegeven: vanaf 30 juni is de baan toegankelijk voor publiek. In de avond van 29 juni valt online via de website en de facebookpagina van Phantasialand al het nodige videomateriaal te bewonderen van de persopening.

Na veel geheimzinnigheid werd bekend dat Phantasialand een Intamin Multi-Launch coaster zou bouwen. Phantasialand zou zichzelf niet zijn als dat niet iets heel speciaals zou worden. De meeste kruisingen in een achtbaan ter wereld en ook de snelste multi-launch coaster ter wereld zijn recorden die worden verbroken met Taron. Groot was de verrassing dat Phantasialand nog een tweede achtbaan in petto bleek te hebben. Raik wordt 's werelds grootste en snelste junior boomerang coaster. Dit alles wordt gegoten in een machtig themagebied met de naam Klugheim, geïnspireerd op een Middeleeuws, Keltisch dorp dat tussen de basaltrotsen ligt.

Zoals bij velen wellicht bekend kampt het park al sinds jaren met plaatsgebrek. Een uitbreiding laat lang op zich wachten vanwege de buren van het park die dat niet willen. Het park werkt er al vele jaren aan om het geluid naar het dorp toe te verminderen. Ook bij Klugheim is er weer op een geniale manier een geluidswal in de theming ingewerkt. Deze zorgt er niet alleen voor dat het lawaai van Taron en raik beperkt blijft, maar dat de totale geluidsoverlast vanuit het park zelfs weer af neemt.

Discussiëer mee op ons Forum

Tekst: © André Bormans - Pretparken.be // Foto: © Phantasialand