Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 4 Mei 16, 21:24
Share

Het historisch stadspark Tivoli Gardens in centraal Kopenhagen heeft Fatamorgana geopend, 's werelds eerste 3-in-1 attractie. De 3-in-1 toren bedient zowel kinderen, jongeren als hardcore thrillseekers, is 45m hoog en heeft enkele miljoenen euro gekost.

3-in-1 ride

De nieuwe attractie Fatamorgana is gebaseerd op de tweede generatie Condor van Huss® factory. Tivoli''s huisontwerpers hebben daaronder nog een kinderattractie toegevoegd in de vorm van mini botsauto's: Minimorgana. De jongeren en volwassenen kunnen de torenattractie tegen twee snelheden beleven: op de snelste gondels zitten de passagiers rug-aan-rug in een cirkel, op de andere gondels kunnen de passagiers op een iets rustigere wijze genieten van het uitzicht op de straten van Kopenhagen. Zoals het Tivoli betaamt, hebben de huisontwerpers ervoor gezorgd dat de attractie zo gestyleerd is dat deze perfect past bij de onderscheidende visuele kenmerken van de tuinen.

Leeuwen en oryxen

Tivoli's huisontwerpers vonden inspiratie in de minaret architectuur, hedendaagse kunst en design cultuur, alsook in de gekende Oosterse architectuur van Tivoli. Omgeven door Oosterse architectuur en een tuinoase, zullen de passagiers meegevoerd worden in de lucht op Vergulde, Gevleugelde Leeuwen en Gevleugelde Oryxen vliegend op Magische Tapijten in een nooit eindigend spel van roofdier en prooi.

Ontworpen om de Oosterse torenattracties Golden Tower en Vertigo aan te vullen, betuigt Fatamorgana ook eerbetoon aan de omgevende torens van Kopenhagen en de levendige cultuur die ze vertegenwoordigen.

Feiten

De attractie Fatamorgana behoort tot de Oosterse zone die ongeveer 5000 m² groot is en waar ook de attracties Vertigo, de Golden Tower, de Demon en de Monsoon toe behoren.

Engineering & FABrication: Huss Park Attractions GmbH, Bremen, Germany, http://www.hussrides.com
Type: Condor 2G featuring original Tivoli design / Jonathan Gress Wright and Will Gurley, Tivoli Design Office.
Capaciteit, totaal: 900 passagiers/uur
Hoogte, totaal: 45 m
Hoogte, gondels: 30 m
G-force, thrill-ride: 2.5 G
Investering: DKK 50 million in de volledige zone (een goede 6,5 miljoen euro)

Bron: Tivoli Gardens