Auteur: Tom Bosseloo - Gepubliceerd: 12 Jan 16, 12:01
Share

Alton Towers, het bekendste attractiepark in het Verenigd Koninkrijk, gaat in 2016 hun B&M Flying Coaster 'Air' veranderen naar 'Galactica'. Dit werd officieel bevestigd door het park via verscheidene kanalen. Galactica wordt een totale ervaring, waarbij het park de originele achtbaan gaat combineren met een Virtual Reality ervaring. Er waren al sedert 2015 sterke geruchten over de transformatie, maar vandaag is dit dus officieel ook bevestigd.

Galactica zal bezoekers meenemen in een ruimtereis doorheen het universum. Dit wordt niet gerealiseerd door de achtbaan volledig indoor te bouwen, maar door de bezoekers een Virtual Reality bril te laten dragen tijdens de rit. Hierdoor zien de bezoekers, via een haarscherp beeldscherm in de bril, een andere wereld dan waar zij in werkelijkheid zijn. Deze technologie geeft hen dus ook de kans om de bezoekers alles te laten zien wat zij zelf willen. Deze brillen staan ook in verbinding met de treinen van de achtbaan, waardoor de beelden synchroon lopen met de rit van de achtbaan. De layout blijft dus onveranderd, maar we zullen de baan wel geheel anders ervaren.

Virual Reality toepassen op een achtbaan is niet nieuw, maar steeds meer merken we op dat verscheidene attractieparken hierin willen investeren. Zo heeft het Duitse Europa-Park vorig jaar hun familie-achtbaan 'Alpenexpress 'Enzian'' geupdated met deze technologie. Dit werd overduidelijk een succes, waardoor het park heeft bevestigd dit te willen introduceren op meerdere attracties. Dat Alton Towers deze technologie ook introduceert, kan mogelijks betekenen dat we VR-brillen steeds vaker zullen terugzien in het pretparklandschap.

Buiten Galactica, opent het park ook een Looping-restaurant in 2016. Deze zal zich bevinden naast Galactica en zullen samen eenzelfde thema krijgen. Ben je misschien niet echt zo een voorstander voor dergelijke VR-brillen en heb je liever de 'echte' achtbaan ervaring van Galactica? Geen nood, het park heeft immers bevestigd dat de baan ook zonder VR-bril kan bereden worden!

Tekst: © Tom Bosseloo - Pretparken.be // Foto's en bron: Alton Towers