Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 9 Mei 15, 12:39
Share

 

President van Catalonië, Artur Mas, directeur van PortAventura, Arturo Mas-Sardá, Ferrari teambaas Maurizio Arrivabene en Ferrari F1 piloot, Sebastian Vettel namen deel aan de ceremonie voor de eerstesteenlegging die het startschot betekent voor de constructie van het themapark FerrariLand.

 

 

 

PortAventura, 7 mei 2015  -  PortAventura en Ferrari hebben vanmorgen samen de eerste steen gelegd van FerrariLand, het meest prestigieuze project in het twintigjarig bestaan van PortAventura. De ceremonie werd bijgewoond door Artur Mas, president van Catalonië, Arturo Mas-Sardá, directeur van PortAventura, Ferrari teambaas Maurizio Arrivabene en Ferrari F1 piloot, Sebastian Vettel die een indrukwekkende entree maakte rijdend in een Ferarri auto.

Ferrari bezorgde voor deze ceremonie een symbolisch F1 piston uit 2014 (het jaar waarin PortAventura en Ferrari de overeenkomst ondertekende) en de eerste steen, afkomstig van Enzo Ferrari’s huis in Maranello. De vier hoogwaardigheidsbekleders ondertekenden de eerste steen alvorens hem te plaatsen op de plek waar hij zal te bewonderen zijn eens het themapark geopend is.  De kist met de eerste steen bevatte ook een plattegrond van hoe het park er zal uitzien en een lokale krant op datum van deze historische dag.

Maurizio Arrivabene, Ferrari F1 teambaas, legt uit : “Door het FerrariLand project brengen we de Ferrari allure naar Spanje waar het merk al veel aanhangers heeft. Ik geloof echt dat FerrariLand het merk verder zal positionneren in de regio want het spreekt niet enkel Formule 1 supporters maar een breed publiek aan. Iedereen zal er weg van zijn.”

Sergio Feder, executive chairman van PortAventura, benadrukt: “Van in het begin hebben we een duidelijk doel voor ogen gehad om een plan op lange termijn te maken, gebasseerd op merken van wereldklasse. We hopen het aantal internationale bezoeken exponentieel te zien groeien en van PortAventura het beste attractiepark van Europa te maken. We zijn erg trots met een wereldwijd prestigieus en iconisch merk als Ferrari samen te werken en samen FerrariLand uit te bouwen, exclusief voor heel Europa.”

De beroemde Spaanse acteur en presentator Santi Millán trad op als ceremoniemeester en wist de kracht en de energie van het 'steigerend paardje' (het symbool van Ferrari) over te dragen op deze gebeurtenis.

 

Over FerrariLand

PortAventura trekt met FerrariLand de kaart van de Ferrari-mythe: een hulde aan de technologische uitmuntendheid van het merk en aan Ferrari’s rol als keurmerk van Italiaans talent, gecombineerd met verwijzingen naar Formule 1 en innovatie. Bezoekers zullen ook kennismaken met aspecten van het traditionele Italië en zinspelingen op de beginjaren van de stichter van het merk, Enzo Ferrari.

FerrariLand zal een uitgebreid aanbod aan attracties hebben die speciaal ontworpen zijn voor families, tieners en Ferrari fans. Net zoals voorheen al gebeurde, zullen ook bij deze nieuwe attracties nieuwe records worden beoogt die zo nieuwe wereldwijde referenties voor themaparkfans zullen worden.

 

Over PortAventura

PortAventura Resort is Europa’s grootste attractiepark en resort. De afgelopen twintig jaar heeft PortAventura meer dan 60 miljoen bezoekers verwelkomd. PortAventura bevindt zich op een toplocatie dichtbij Barcelona, Spanje en heeft viersterrenhotels, een vijfsterrenhotel met 2100 kamers en een congrescentrum met een capaciteit van 4000 personen. Naast het resort zijn drie golfbanen die zijn ontworpen door Greg Norman en een beach club die direct toegang geeft tot de Mediterraanse kust. PortAventura heeft een toonaangevend pret- en waterpark, met een groot aanbod van attracties die internationale bekendheid genieten. 

 

Factsheet

 

PortAventura Resort wordt de Europese topbestemming voor themaparken (3): PortAventura Park, Costa Caribe Aquatic Park en Ferrari Land Park. Het resort zal een gebied van 75.000 m² omvatten, met een uniek themaconcept. De constructiewerken zullen afgerond zijn einde 2016.

  DATA
CONCEPT Met Ferrari Land speelt PortAventura in op de mythe rond Ferrari.
Italië wordt in Ferrari Land gepresenteerd met:
- Typische gebouwen uit het stadje Maranello
- Iconische elementen uit de geschiedenis van het merk
- Architecturale referenties naar typische Italiaanse monumenten
INVESTERING Bijna 100 miljoen Euro
LIGGING Dicht bij de hoofdingang van PortAventura Park (in de themazone Mediterrània)
TECHNOLOGIE Ontwikkelingsteam PortAventura + Ferrari + PGAV (wereldleider)
VERTICALE ACCELERATOR Verticale accelerator: hoofdkenmerken:
- 112 m hoog
- Hoogste achtbaan (rollercoaster) in Europa, die het record van de Shambala (76 m) verpulvert en de vierde hoogste wereldwijd
- Versnelling tot 180 km/u in amper 5 seconden, equivalent van 1,35 G Force
IMPACT - Meer dan 50 bedrijven betrokken bij het project
- 150 (directe en indirecte) jobs
- Stijging van het jaarlijkse aantal bezoekers (tot 5 miljoen)
- Boost in aantallen internationale bezoekers uit:
     o Traditionele bezoekerslanden: (Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Rusland)
     o Nieuw: (Duitsland, Benelux, Italië, Scandinavië)
VOLGENDE STAP Ferrari Land krijgt het eerste Ferrari-hotel ter wereld (in ontwikkelingsfase)

 

©2015 - PortAventura