Auteur: Mario Vergeylen - Gepubliceerd: 12 Jul 14, 16:01
Share

Op 10 juli is in de Walt Disney Studios in Disneyland Parijs de langverwachte attractie “Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy” en het bijhorende themagebied “Place de Rémy” geopend.

Wij van Pretparken.be hadden het geluk om vorig weekend een pre-opening mee te maken. We nemen je dan ook graag mee op een tocht door het gebied.

 

Paris...

Bij het betreden van het nieuwe “Place de Rémy” langs het straatje vanaf Crush Coaster valt het direct op hoe gezellig en echt het gebied lijkt. Men krijgt spontaan het gevoel  naar een pleintje ergens in Parijs toe te wandelen, ware het niet dat je op de achtergrond pretparkgeluiden hoort van het nabijgelegen Toy Story Playland.

Hier kan men ook de eerste details en verwijzigen uit de film spotten. Kijk bijvoorbeeld maar eens goed naar de huisgevels en bijbehorende plakkaatjes. Of wat dacht je van de rioolputdeksels? Op de achtergrond klinkt er toch wel een heel bekend melodietje…

Aan de rechterkant kunnen we “Chez Marianne: Souvenirs de Paris” terugvinden, de souveniershop die echter jammer genoeg pas in oktober geopend wordt.

Iets verder zien we dan de naar Rémy gethemede fontein. Ook hier zijn prachtige details in terug te vinden.

Aan de overkant van het plein is er “Bistro Chez Rémy”, het eerste tafelservice restaurant van de Studios, waar je een heerlijk menu kan eten met natuurlijk het gerecht Ratatouille erbij. Bovenop het restaurant staat het reclamebord voor “Gusteau’s”.

Aan de rechterkant van het plein is dan uiteindelijk het gebouw waar de attractie in gebouwd is met rechts daarvan de fastpass automaten.

 

Déjeuner ou diner ?

Nu Ratatouille officieel geopend is, worden de openingstijden van de Studios ook gewijzigd. Het park zal nu elke dag tot 21u geopend zijn en dat wil zeggen dat je gezellig kan lunchen of dineren in “Bistro Chez Rémy”, het restaurant waar Rémy de chefkok is.

Wie de film gezien heeft, zal het restaurant direct herkennen. Het gehele restaurant is opgebouwd zoals in de film, onder een bladerdak, zittend op stoelen gemaakt van kroonkurken, onder een cocktailparasol. Als extra theming worden uitvergrote borden en bestek gebruikt. Vanuit het restaurant kan je ook het uitstapstation van de attractie zien.

Het verkrijgbare menu heeft een vast voorgerecht en keuze tussen vlees, vis of vegetarisch als hoofdgerecht, dat geserveerd wordt met Ratatouille als bijgerecht.

Ook is er de keuze tussen 7 desserts inbegrepen. Ondergetekende heeft dan ook een zwak voor de Chocolate cake avec crème anglaise…

Een 2-gangen menu zonder dessert of à la carte eten is ook mogelijk. Voor de kinderen is er een aangepast menu.

 

C'est amusant d'être un rat …

Bij het binnengaan van de attractie kan je kiezen tussen 3 wachtrijen: de gewone standby, fastpass en single riders. In de wachtrij kom je terecht op de daken in Parijs met de typische stadgeluiden om je heen en het reclamebord van ‘Gusteau’s'.  Wie weet krijg je nog wat uitleg van Chef Gusteau.

Na het nemen van je 3D-bril vervolg je je weg naar het instapstation waar je door een castmember verwezen wordt naar jouw ratmobiel. De ratmobielen bieden plaats aan 6 personen in 2 rijen en zijn van het trackless type. De rit is dan ook anders naargelang in welk instapstation je plaatsneemt.

Wanneer je met je ratmobiel uit het station vertrekt, word je door de geest van Chef Gusteau aangemaand om kennis te maken met Rémy. Hij zal speciaal voor jou Ratatouille maken.

Hierop volgt dan de eigenlijke rit met geslaagde overgangen tussen live decor en 3D-schermen, vol spanning, grappen en verschillende effecten. Je begrijpt ook dat we het ritverloop niet willen verklappen, dat is iets om zelf te ontdekken.

Wij zijn al zeker fan van de attractie, dat was ook te merken toen we met een grote glimlach op ons gezicht na de rit beslisten om ons aan nog een ritje te wagen.

Na de rit kan je vanuit het uitstapstation het restaurant binnenkijken en je verlekkeren aan het heerlijke eten. Zullen we dan toch maar een tafeltje nemen ?


Tekst: © 2014 - Mario Vergeylen - Pretparken.be, © 2014 - Kris Peeters - Pretparken.be
Foto's: © 2014 - Mario Vergeylen - Pretparken.be