Auteur: Sven Martens - Gepubliceerd: 25 Jun 14, 21:34
Share

In Boudewijn Seapark is dolfijn Roxanne maandagavond bevallen van een gezond kalf. De baby kwam op 23 juni iets na 20.00u ter wereld, na een stuitligging. Het geslacht is nog niet gekend omdat de verzorgers moeder en baby niet willen storen. Maar het kalfje kreeg voorlopig de naam Origi, naar de Rode Duivel die voor het winnende goal zorgde vorige zondag in de wedstrijd tegen Rusland. De naam Origi werd ook gekozen omdat de komst van een babydolfijntje steeds goed ‘scoort’ bij de bezoekers van het park...

Een ongewone bevalling

Een stuitbevalling is ongewoon bij dolfijnen. Normaal komt het staartje eerst, zodat de staartvin hard kan worden om hiermee goed te kunnen zwemmen. Als de snuit eerst komt, dan heeft de staartvin geen tijd om hard te worden en kan de baby niet zwemmen na de geboorte waardoor het jong kan verdrinken. Toch verliep de bevalling vlot. Ervaren mama Roxanne (29 jaar) droeg haar zoontje de eerste 15 minuten op haar rug, zodat de staartvin kon harden en het kalfje de tijd kreeg om te leren zwemmen.

 

Het is 11 jaar geleden dat er nog een kalfje gezond en wel werd geboren in het Brugse dolfinarium. In 2003 werd Ocean geboren. Mama was toen ook Roxanne.
Het hele team verzorgers en de directie zijn dan ook verheugd degeboorte van Origi te kunnen aankondigen.

 

Bezoekers kunnen Roxanne en baby Origi pas vanaf half juli bezoeken, om moeder en kalfje nu nog even alle rust te geven. Er zijn wel camera’s onder water geïnstalleerd. De beelden worden live vertoond op grote schermen aan de ingang van het dolfinarium in Boudewijn Seapark.
Vanaf half juli kunnen bezoekers op kraambezoek in het dolfinarium zelf. Exacte datum wordt later nog meegedeeld.

Tekst en foto: ©2014 - Boudewijn Seapark