Auteur: Michiel De Sutter - Gepubliceerd: 29 Mei 14, 20:36
Share

De groepen Euro Disney SCA en Pierre & Vacances-Center Parcs hebben samen met hun 50/50 joint venture, Les Villages Nature de Val d’Europe S.A.S, aangekondigd dat ze de financiële akkoorden van de eerste bouwfase van Villages Nature hebben ondertekend. Zelf leggen beide groepen 30 miljoen euro op tafel, de rest van de investeringen worden gedragen door grote investeringsgroepen voor het project, dat in totaal 700 miljoen euro zal bedragen. Daarmee kan de bouw van het vakantiepark beginnen, de opening is voorzien voor 2016.

 

 

Villages Nature is een nieuwe innovatieve Eco-toerisme bestemming, gericht op korte en middellange verblijven. De ligging in het natuurgebied Brie Boisée maakt deel uit van Sector 4 van Marne-la-Vallée/Val d’Europe. Daarmee ligt het vakantiepark naast de A4 op 32km ten oosten van Parijs, tussen de dorpen Villeneuve-le-Comte, Bailly-Romainvilliers en Serris. Dit is net naast de huidige Davy Crockett Ranch, dit Disneyhotel zal op mee geïntegreerd worden in het project.

De grote investeringsgroepen dragen de kosten voor de eerste bouwfase van de recreatiefaciliteiten. De verblijfsunits, die een combinatie zijn van cottages en appartementen zijn in hun totaliteit verkocht aan een vastgoedbedrijf. Dat verkoopt de units op zijn beurt aan individuele investeerders. Er zijn ondertussen al 200 units verkocht aan individuen.

 

De eerste fase van het project omvat 916 cottages en appartementen, naast verschillende recreatievoorzieningen. Onder die voorzieningen bevindt zich een groot waterpark van 11500 m², waarvan 9000m² indoor zal zijn. Het gedeelte buiten zal een lagoon sfeer hebben waarvan het water via geothermische bronnen tot meer dan 30°C opgewarmd wordt.

Groene energie en milieuvriendelijk is een van de sleutelwoorden in dit project. Zo zal de fauna en flora zo weinig mogelijk beschadigd worden, zal men gebruik maken van geothermische bronnen op 1500m diepte om het hele park van warmte te voorzien. Het vakantiepark mikt op 900.000 bezoekers per jaar, met een gemiddeld aantal van 8000 per dag. Fase 2 staat op de planning en zal tegen 2022 gerealiseerd worden. Het park zal dan een oppervlakte van 259 hectaren beslaan.

Voor reacties of opmerkingen over dit vakantiepark verwijzen wij jullie graag door naar ons forum.

 

Tekst: ©2014 Michiel De Sutter - Pretparken.be
Foto's: ©2014 VillagesNature
Bron: Villages Nature

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.