Auteur: Geen geen - Gepubliceerd: 23 Aug 07, 17:47
Share

In april van 2007 begon Disneyland Resort Paris de feestelijkheden ter ere van de vijftiende verjaardag van het Resort. Disneyland Resort Paris laat die verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan met de opening van 2 nieuwe attracties in het Walt Disney Studios® Park, een dagelijks spektakel "Candeleabration" en een gloednieuwe parade. Deze unieke publiekstrekker moet een lust voor het oog, oor én de neus worden.

Disney’s Once Upon a Dream Parade is de grootste nieuwigheid voor het Disneyland Park. Deze parade is speciaal ter gelegendheid van de 15de verjaardag ontworpen. Mickey en tientallen van zijn vrienden brengen “Disney dromen” tot leven aan de hand van de mooiste scenes uit Disney films.
In totaal zijn er acht verschillende paradewagens, elk met een unieke Disney droom zoals “Avontuur of Romantiek”. De parade wordt geopend door een wagen in de vorm van een open boek. Dit stelt het tot leven komen van "droombeelden" voor. Mickey en Minnie zweven in een luchtballon, Donald Duck strooit met confetti en Goofy, Pluto en Knabbel en Babbel gaan uit hun dak met de gasten.
« De meeste paradewagens bestaan uit 2 thema’s, één vooraan en eentje achteraan. », vertelt François Leroux, Vice President Entertainment. « Onze gasten zullen hun meest gekke dromen zien voorbij komen. De wagen van Alice in Wonderland en Pinokkio stelt “Dromen van Lachen en Plezier” voor, Peter Pan en Mary Poppins staan voor de “Dromen van Verbeelding” en de vrienden van Toy Story en Winnie the Pooh brengen de “Dromen van Vriendschap”. ».
«En voor de allereerste keer zullen alle zintuigen geprikkeld worden. », voegt François Leroux toe. « We hebben verschillende parfums ontwikkeld, telkens aangepast aan het thema van elke wagen. Zo hebben we bijvoorbeeld een bloemengeur voor de paradewagen van de prinsessen, de geur van hout voor de wagen van Pinokkio en een donkere geur voor de wagen van de Disney Slechterikken. ».

De muziek voor de parade vindt zijn inspiratie in de Disney films.
De bewerking ligt in handen van Steve Sidwell, een voortreffelijk musicus en dirigent die onder andere aan Robbie Williams en voor films als “Moulin Rouge”, “Bridget Jones’ Diary” en “Finding Nemo” zijn talenten mocht laten horen. De muziekopnames voor Once Upon a Dream Parade hebben plaatsgevonden in Londen met het beroemde « Royal Philharmonic Orchestra ».

Bron: Disneyland Persdienst alle foto's (c)Disney/Pixar