Auteur: Kris Peeters - Gepubliceerd: 29 Jul 13, 16:57
Share

Boudewijn Seapark telde 1,5% minder bezoekers dan juli vorig jaar, dus slechts een beetje minder dan 2012. Gezien de hittegolf (= zon zee strand) tijdens de topweken, is dat zeker nog een mooi resultaat voor het park.

Het voordeel van Boudewijn Seapark is dat we shows hebben die aangepast zijn aan elk weertype:

- bij te warm weer kunnen mensen binnen in het dolfinarium voor onze nieuwste dolfijnenshow – en vinden zo wat afkoeling. Idem bij slecht weer,  dan kunnen de mensen ‘schuilen’ in het dolfinarium tijdens de show, of van Bobo’s Indoor genieten, met meer dan 10 attracties overdekt.

- bij mooi weer is er de zeeleeuwen-, zeehonden- en roofvogelsshow in onze openlucht theaters

Wel een nieuwe trend bij ons: veel meer buitenlanders dit jaar van net over de grens, van Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Deze doelgroep kwam reeds naar ons park, maar deze zomer zien we toch een stijging van enkele procent. Waarschijnlijk boeken meer mensen door de crisis een dichtbij-vakantie dit jaar, ipv vliegvakanties.

Voor het totale seizoen (vanaf maart tot op heden) haalt Boudewijn Seapark 8,5% meer dan in 2012, wat goed is voor ongeveer 20.000 bezoekers.

- Ondanks het slechte weer tijdes het voorseizoen, was de lancering van onze nieuwe dolfijnschow 'Dolphin Bay Adventure' n.a.v. onze 50 verjaardag, een schot in de roos.

- Verder verwelkomde het park ook een pak meer schoolreiskinderen in mei en juni, in vergelijking met 2012. De reden hiervoor is ons uitgebreide, educatieve schoolpakket rond zeezoogdieren. Meer en meer scholen koppelen graag het leerrijke aan het aangename. Al spelend leren over zeezoogdieren, én 25 attracties geven samen een ‘dolfijne’ schoolreis.

Tekst en foto's: © 2013 Boudewijn Seapark.