Auteur: Ignace Woinin - Gepubliceerd: 9 Jun 13, 22:07
Share

 

Een gloednieuwe dolfijnenshow in Boudewijn Seapark: daar moesten wij van Pretparken.be toch eens gaan naar kijken. En zo geschiedde, afgelopen zaterdag 8 juni trokken we goedgeluimd en onder een stralend zonnetje naar het pretpark in Brugge met het fototoestel in de aanslag en brachten we dit verslag terug mee.

 

 

Boudewijn Seapark is geen jong park meer, maar een vaste waarde: ze vieren dit jaar hun 50ste verjaardag. Het park heeft altijd vooral bekend gestaan voor zijn vele shows met dieren en dat is vandaag de dag niet anders. Eind jaren '90 kreeg het attractie-aanbod wel een grote boost en dat maakte van Boudewijn Seapark meer dan een grote speeltuin: nu is het een rasecht, gezellig familieparkje!

 

20 attracties...

Hoewel het aanbod van Boudewijn Seapark op het eerste zicht niet uitgebreid lijkt, heeft het park toch genoeg attracties te bieden om de tijd tussen de shows in op te vullen. De Orca Ride, de enige achtbaan van het park, bijvoorbeeld is een vrij pittige en verrassend aangename achtbaan voor de hele familie met een lang en mooi parcours in een groene setting waarbij je langsheen bomen raast en over een kikkerpoel zoeft. Ook de klassiekers zoals het piratenschip Sancta Maria en de Wave Swinger mogen niet ontbreken. Andere klassiekers zoals de Mississipiboot en het parktreintje zijn ideaal om volledig te ontspannen in het groene parkje. Minder weer? Bobo's indoor biedt de kinderen droge alternatieven. Dankzij de vele shows die veel volk bezighouden, is het bovendien bij de attracties meestal niet lang wachten!

 

En natuurlijk: de shows!

De echte hoogtepunten van een dagje Boudewijn Seapark situeren zich uiteraard rond de prachtige dierenshows die het park te bieden heeft. Iedereen kent natuurlijk wel de dolfijnenshow, het is dé show waarvoor je naar dit park komt. Ter ere van het 50-jarig jubileum werd deze recent in een nieuw kleedje gestopt en is de show prachtiger dan ooit. Het nieuwe decor heeft zijn werk gedaan en de stunts die de dolfijnen 2 keer per dag uitvoeren zijn even spectaculair als bewonderenswaardig. De nieuwe show is behalve onderhoudend ook educatief en zet het onderwerp ecologie in de spotlights. Boudewijn Seapark is trouwens de enige plek in België waar je deze prachtige zeezoogdieren aan het werk kan zien. Mis de show dus niet!

 

Maar dat is dus niet alles: er zijn nog meer dierenshows in Boudewijn Seapark, zoals de grappige, entertainende zeeleeuwenshow waar je tevens een knap lesje moraal meekrijgt. Net als bij de andere shows zit de tribune hier redelijk snel vol, er vroeg bij zijn is dus de boodschap. Tijdens de roofvogelshow kan je dan weer van dichtbij kennismaken met prachtige uilen, gieren, arenden en andere roofvogels. Vergeet zeker niet te bukken, want deze grote vogels durven héél laag over het publiek vliegen! Alle shows zijn ook voorzien van gepaste muziek om extra sfeer te creëren. Tot slot zijn er educatieve voorstellingen bij de zeehonden (achteraan in het park bij de grote speeltuin) en kan je enkele keren per dag vooraan in het park de natuurdocumentaire Seadreams The Movie bewonderen.

 

Conlusie:

Boudewijn Seapark is een verzorgd parkje met veel groen wat een sfeervolle indruk geeft. Dankzij zijn ligging in Brugge is het park zeer makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Wil je meer weten over het park? Check dan zeker de website van het park en/of de parkfiche in de gids op onze website. Of beter nog: breng zelf een bezoekje aan het charmante parkje om alles in levende lijve te ontdekken!

 

Tekst: ©2013 - Ignace Woinin - Pretparken.be
Foto's: ©2013 - Juan Martinez - Pretparken.be