Auteur: Kris Peeters - Gepubliceerd: 13 Mei 13, 12:01
Share

Voor het eerst in meer dan vijftien jaar krijgt de dolfijnenshow in Boudewijn Seapark in Brugge een grondige opfrisbeurt. Naast een nieuw decor en nieuwe muziek, wil het attractiepark het publiek ook sensibiliseren over afval en plastic in de zee. Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van Boudewijn Seapark is het dolfijnenbassin helemaal veranderd. Zo werd een nieuw decor opgebouwd dat nauwer aansluit bij de natuurlijke omgeving van de zeezoogdieren. Een groot doek van maar liefst 40 meter breed op 8 meter hoog maakt het decor ook flexibel, zodat dit in de toekomst sneller kan veranderd worden.

Ook de show werd volledig vernieuwd. De dolfijnen zullen nieuwe sprongen tonen op de tonen van muziek van Miguel Wiels en Peter Gillis, terwijl Kathleen Aerts (ex-K3) haar stem ontleende voor de nieuwe verhaallijn. En ook het kanobootje maakt terug zijn opwachting. "Bij iedere show zal iemand uit het publiek gehaald worden en in een bootje tussen de dolfijnen mogen varen", zegt Geertrui Quaghebeur, commercieel manager van het park. “Een unieke ontmoeting die het kind zeker zal bijblijven!”.

In de nieuwe verhaallijn wil Boudewijn Seapark ook een boodschap meegeven. "We willen het thema recycling en afval in zee meer onder de aandacht brengen. Steeds meer dieren in zee sterven door plastics die door de mens in zee worden gegooid. We willen het publiek bewust maken, al zal dat niet ten koste gaan van het entertainment in onze nieuwe show", besluit Quaghebeur.

 

Tekst  en  foto's:  © 2013 Boudewijn SeaPark.