Auteur: Nico Reynders - Gepubliceerd: 15 Apr 13, 20:56
Share

Achter de toekomst van het park Eifel in Gondorf stond een groot vraagteken, maar nu is er de reddende boodschap: Het park wordt op zaterdag 27 april heropend. De cruciale beslissingen werden genomen op vrijdagmiddag. Vandaag moeten de contracten worden ondertekend.

 

Wie in de afgelopen week de advocaat Marc d'Avoine had bevraagd over het onderwerp Eifelpark Gondorf, kreeg geen bemoedigend antwoord: "Een voortzetting of het openen van het park  is kritisch". Hun directeur Bernd Capellen had een faillissementsaanvraag ingediend  voor zijn GmbH, nadat hij met de gemeenschap Gondorf niet tot een overeenkomst kwam over een nieuwe lease voor het park.

Maar op vrijdagmiddag had d'Avoine een ontmoeting met vertegenwoordigers van de District-Spaarbank, met wie het Eifelpark GmbH verschillende leningsovereenkomsten heeft, en de voormalige exploitant Capellen. Daarna kwamen er betere berichten naar buiten.

 

De laatste kans

Dit was de laatste kans die het park had om te overleven en die heeft het aangegrepen. Er werd een akkoord bereikt over de gehuurde activa, de erfpacht en de operationele kosten. De erfpacht die aan de gemeente moet betaald worden, zijn een stuk lager dan ervoor en de oorspronkelijke GmbH zal failliet verklaard worden. 

Maar nu het park terug operationeel wordt vanaf 27 april, is de kans op het vinden van een koper veel groter, dan in het geval dat het park gesloten zou blijven. Nu kan er in alle rust op zoek gegaan worden naar nieuwe investeerders voor het park.

Meer weten over Eifel Park? Surf dan naar de pagina's in onze parkgids.

Tekst: Nico Reynders - Pretparken.be

Bron: volksfreund.de