Auteur: Nico Reynders - Gepubliceerd: 31 Mei 12, 18:21
Share

(Bottrop-Kirchhellen, 31 mei 2012) Movie Park Germany is begonnen met het maken van plannen voor de bouw van een nieuwe achtbaan. Het project is vandaag voorgelegd aan de commissie voor ruimtelijke ordening en milieu van de gemeente Bottrop.


De eerste stap om een nieuwe attractie te realiseren, is een verandering van het bestemmingsplan. Alle bouwaanvragen hoger dan 18 meter moeten worden goedgekeurd door de gemeente. Met een hoogte van ongeveer 45 meter zal vanaf 2014 deze nieuwe achtbaan in de buurt van de hoofdingang deze grens ruimschoots overschrijden. „Er is op dit moment nog niets besloten over model en FABrikant van de achtbaan“, vertelt general manager Wouter Dekkers. Het park wilde eerst de bestemmingswijziging afwachten. Het is voor de general manager vanzelfsprekend dat door de nieuwe achtbaan de voorgeschreven geluidswaarden niet overschreden worden.

De achtbaan zal worden gebouwd op een oppervlakte van ongeveer 100x75 meter, die op dit moment ongebruikt bij de hoofdingang van het park ligt.
Het besluit om te investeren in een nieuwe hoofdattractie, is een enqûete die het park in de afgelopen weken heeft afgenomen onder 1.400 mensen. Het resultaat: veel bezoekers willen graag een nieuwe thrill-attractie. 
General manager Wouter Dekkers informeert de aanwonenden in september over de aanstaande bouwwerkzaamheden.

 

Bron: Movie Park Germany