Auteur: Geen geen - Gepubliceerd: 31 Jul 07, 19:26
Share

Naar goeie gewoonte hebben ThemeParkVision en Rollercoaster Friends ook dit jaar Loopy Awards uitgereikt. Op Europees vlak was dit jaar Disneyland Resort Paris, met maar liefst 3 awards, de grote winnaar. We maken er met RF-TPV een erezaak van de awards persoonlijk te overhandigen, en zo waren we een tijdje terug te gast in Brussel, bij the Walt Disney Studios Belgium.

The Walt Disney Studio's Belgium is eigenlijk de hoofdzetel van Disney België. De coördinatie van alles wat in België en Luxemburg met Disney te maken heeft, van postzegels en knuffels tot de verkoop van hun filmpjes aan televisiestations, gebeurt in Brussel. Zo ook de marketing en promotie rond Disneyland Resort Paris: de castmembers in Brussel proberen dus zoveel mogelijk Belgen naar Parijs te krijgen. En dat lijkt dit jaar ongelofelijk goed te lukken, vertelt men ons. Het gehele resort heeft het dit jaar reeds bijzonder goed gedaan, en sinds de opening van de twee nieuwe attracties in de Walt Disney Studios zijn de bezoekers meer verdeeld over de twee parken. Het jubileumjaar wordt een topjaar, "Just like they dreamed it"!

Loopy Awards

Net als in de editie van vorig jaar ging "Pirates Of The Caribbean" lopen met de Loopy Award voor Beste Europese Darkride (56% van de stemmen). Omwille van het succes van de Pirates films, welke gebaseerd zijn op deze attractie, zijn in de twee Amerikaanse- en in de Japanse "Pirates Of The Caribbean" kleine aanpassingen gedaan. Zo zie je tijdens de rit nu animatronics van Jack Sparrow en captain Barbossa. Onze Pirates is Parijs is voorlopig nog de originele, en dat mag van de fans nog lange tijd zo blijven.
Die andere grote darkride in Disneyland, "Phantom Manor" krijgt ruim 26% van de stemmen en belandt daarmee op de tweede plaats. Disneyland Resort Paris is dus een waar darkride mekka.

Ook de Beste show in Europa vind je volgens de leden van Rollercoaster Friends en de bezoekers van ThemeParkVision in Disneyland Resort Paris. In deze nieuwe Loopy Award categorie gaat "The Legend Of The Lion King" met de hoofdprijs lopen. Sinds juli 2004 speelt deze show in het Videopolis theater. Op een spectaculair podium met heel wat special effects vertelt deze mini-musical het verhaal van de Disney klassieker "The Lion King". Deze show wint met een vijftal procent van Templo Del Fuego in Port Aventura.

Ook de meest gegeerde Loopy Award van allemaal wint Disneyland overtuigend. Met ruim 34% van de stemmen laat Disneyland Park de concurrentie ver achter zich en mag het zich een jaar lang het beste themapark van Europa noemen. Disneyland Resort Paris is uitermate tevreden met deze uitslag, en hoopt dat het resort het bij de volgende Loopy Awards minstens even goed doet. Of zelfs beter, want met de opening van Tower of Terror in het vooruitzicht kan er misschien nog een award bij...