Auteur: Nick Jespers - Gepubliceerd: 26 Jul 07, 09:25
Share
Vieux Coo 2007Volgend jaar wil de directie van Plopsa Coo de thematische stijl van ‘Vieux Coo’ ook doortrekken naar inkomgebied. Tevens komt er ook een nieuwe attractie.
 
Tijdens de voorbije winter en voorjaar werd er in Plopsa Coo, in de Ardennen, gewerkt aan een nieuw themagebied: ‘Vieux Coo’. In dit nieuwe gebied staan verschillende huisjes, waarin diverse attracties huizen, die aangekleed zijn naar een authentieke stijl van de oude Ardennen.

De bezoekers van Plopsa Coo waarderen deze stijl wel en daarom heeft de directie van het park ook beslist om dit de volgende jaren ook verder door te trekken naar andere gedeeltes in het park.

Vieux Coo

Volgend seizoen zal alles wat tussen het ‘Vieux Coo’-plein en de waterval ligt een heuse opknapbeurt krijgen. Om dit te kunnen waarmaken zullen diverse gebouwen en horecapunten moeten wijken, anderen zullen dan weer mogen genieten van een heuse verandering, in ‘Vieux Coo’-stijl.

Wie zich niet kan oriënteren in het park, deze veranderingen zullen ondermeer vat hebben op zelfbedieningsrestaurant ‘La Cascade’, het benedenstation van ‘Kabelbaan’ en het station van het ‘Wild Park’-treintje.

Nieuwe attractie

Verder krijgt Plopsa Coo ook één nieuwe attractie, volgend seizoen. Deze attractie zal een variant wordenop de recent geopende “Konijntjes”, van Plopsaland De Panne worden. In Plopsa Coo rijden er herten over de rails, en geen konijntjes zoals in De Panne. De attractie zal gelegen zijn tussen de Mini-golf en Sterrentoren.

Ook zal de Sterrentoren (Tour des Étoiles, de StarFlyer), die oorspronkelijk voor dit jaar gepland was, waarschijnlijk volgend jaar openen.

Foto: 2007 - Nick Jespers