Auteur: Nico Reynders - Gepubliceerd: 22 Maa 12, 18:34

Bij Osiris en bij Apis, een nieuw land rijst uit de grond in Parc Astérix :

EGYPTE !

Maak je klaar om het op 7 april 2012 te ontdekken.

In 2012 stelt het Park, in navolging van het beroemde stripverhaal "Asterix & Cleopatra" - het meest verkocht album ter wereld - een splinternieuw avontuur voor aan zijn bezoekers: Egypte! Na een bezoek aan de Romeinen, de Grieken en de Vikings, was voor Parc Astérix de logische volgende stap de bezoekers onder te dompelen in het land van de Farao's. Het park wil hen in de voetsporen laten treden van Koningin Celopatra, van de architect Numerobis en niet te vergeten: de magiër en hypnotiseur Iris.

Met deze volledig nieuwe Egyptische wereld en zijn twee nieuwe attracties, wil Parc Astérix zijn familiaal karakter benadrukken.

Om zachtjes te starten : SOS NUMEROBIS

In de achtbaan van Numerobis stappen de kinderen aan boord van de goederentrein van de meest asymmetrische der architecten, die gevuld is met opeengestapelde gekleurde stenen. (toegankelijk voor kinderen vanaf 1meter)

De meest roekelozen nodigen we uit onmiddellijk plaats te nemen voor een alles behalve gewone vlucht aan boord van de OzIris !

De bezoekers worden uitgenodigd om doorheen de poorten de tempel te betreden en de nieuwste betovering te testen van de magiër die de graad van halfgod heeft bereikt! Het hele parcours ademt de aanwezigheid van onze magiër uit, dankzij de talrijke Egyptische fresco's, papyrus, sarcofagen, en andere beelden waardoor je als bezoeker wordt ondergedompeld in een angstaanjagende en verontrustende sfeer. Op de tweede verdieping maak je je opwachting in de Grote Zaal: het licht is gedimd, de muziek dramatisch… de tijd is aangebroken om de explosieve mix van collectieve hypnose en levitatie uit te testen! (toegankelijk voor kinderen vanaf 1 meter)

Daarna volgt een sensationele vlucht

Tijdens de rit van 2 minuten en half, maak je tien figuren, waaronder vijf inversies waarbij je voeten los hangen, en - een exclusiviteit voor het park - de Dive Loop! Een parcours dat uniek is in de wereld en speciaal voor Parc Astérix werd ontworpen! Deze attractie buiten categorie zal eenieder verbazen! Met de voeten in het ijle word je op veertig meter hoogte gelanceerd aan 90 km/u, voor een adembenemend avontuur.

Een project van epische proporties in cijfers : 

  • Met de opening van "Egypte" wordt het park met 2,5 hectare uitgebreid, oftewel een vergroting van de totale oppervlakte met 10%
  • Om het oude Egypte te doen herleven en zo getrouw mogelijk te blijven aan de geest van het stripverhaal werd 20 miljoen € geïnvesteerd.
  • 2 jaar lang werkte een team van meer dan 300 gepassioneerde medewerkers uit 30 verschillende beroepen aan het project.
  • Elke boom die werd gebruikt voor de aanleg van het nieuwe park werd herplant. Dat moesten we beloven aan Idefix!

Met deze nieuwe wereld opent een gloednieuw park zijn deuren voor de bezoekers: nog groter, nog meer sensatie, nog meer spektakel!

 

Tekst en Foto's: Parc Astérix