Auteur: Steven Loockx - Gepubliceerd: 7 Aug 11, 22:50
Share

Roxanne verliest ook tweede kalf

In Boudewijn Seapark was dolfijn Roxanne sinds oktober 2010 zwanger van een tweeling. De tweeling zou normaal gezien in oktober 2011 geboren worden. Woensdag echter stelde de dierenarts via een routine echografie vast, dat het hartje van één van beide jongen niet meer klopte. Het overleden kalf werd afgelopen vrijdag 5 augustus om 18:09 uur spontaan geboren in ons kraambassin. Deze geboorte leidde ertoe dat de bevalling van het tweede jong ook op gang kwam. Zaterdagochtend om 2:15 uur kwam ook het tweede kalf ter wereld. Het tweede dolfijntje was nog niet levensvatbaar en overleed tijdens de bevalling.

Deskundig team staat moeder-dolfijn bij

Roxanne zelf stelt het naar omstandigheden goed, na haar bevalling. Ondanks het verlies, doen de verzorgers er nu alles aan, Roxanne met de beste zorg optimaal te begeleiden. Roxannes verzorgers en een team expert-dierenartsen leidden 9 maanden lang haar zwangerschap in goede banen. Toch komt het verlies van de tweeling niet onverwacht voor hen, aangezien deze tweelingzwangerschap zo uniek was. Nog nooit bleven beide kalveren van een tweelingzwangerschap bij dolfijnen na een geboorte leven in een dolfinarium. Wereldwijd zijn er maar 7 tweelingzwangerschappen gekend in dolfinaria. In de natuur komt bij 1 op 500 dolfijnen een tweelingzwangerschap voor.

De verdere verzorging van Roxanne heeft geen invloed op de publieke voorstellingen in het park. Alle shows blijven gewoon doorgaan in Boudewijn Seapark. Desondanks wenst het team van Pretparken.be moeder Roxanne en haar begeleiders veel sterkte toe.

Tekst: ©2011 Boudewijn Seapark
Foto's: ©2011 Nico Reynders - Pretparken.be