Auteur: Michiel De Sutter - Gepubliceerd: 28 Jun 11, 11:03
Share

 

Tussen 9 juli en 28 augustus staat Duinrell bol van de activiteiten.

De zomershow ‘Musical Dream’ is dagelijks driemaal per dag in het Zomertheater te zien. In deze show kunnen de gasten van het park een selectie van de populairste musicals van vroeger en nu bewonderen. Bovendien wordt er in de periode van 9 juli tot en met 21 augustus dagelijks op onverwachte momenten straattheater op gevoerd in de vorm van zang, dans en spel. De productie en uitvoering van ‘de Duinkids’ is in eigen regie van Duinrell.

 

 

 

Zomershow ‘Musical Dream’

In de Musical Dream wordt een selectie van de populairste musicals van vroeger en nu ten tonele gebracht. Bij binnenkomst in het theater is het duidelijk dat er een auditie aan de gang is. De kandidaten zijn aan het rekken en strekken tot ze tot de orde worden geroepen en de auditie van start gaat met ‘I Hope I Get It’ uit Chorus Line.
Vervolgens wordt de bezoeker in willekeurige volgorde meegenomen langs onder meer Mary Poppins, The Lion Kind, de Familie Von Trapp uit The Sound of Music, Grease, Dirty Dancing, Hairspray, Chicago en We will rock you. Allemaal bekende nummers, die iedereen mee kan zingen. Het belooft dan ook een muzikaal feest te worden dat eindigt met de hele cast in een bijzondere finale ‘One’ uit Chorus Line.

 

Straattheatergroep ‘Duinkids’

Na vele audities en de daaropvolgende repetities is een straattheatergroep onder de naam “De Duinkids” geformeerd. De groep is in het hoogseizoen dagelijks in het park te vinden. Naast entertainment in het park, op onverwachte momenten, verzorgt de groep van negen Duinkids ook vier shows van circa 15 minuten op een podium op het Promenadeplein en in het Koldertheater. Het straattheater is een combinatie van zang, dans en spel met de fantasie van kinderen in een attractiepark in de hoofdrol. 

De Duinkids wordt geformeerd door twee jongens en zeven meisjes. Een gedeelte van de groep deed al ervaring op in het moeilijke artiestenvak en vier leden zijn stagiair. Drie daarvan studeren aan de Dutch Academy of Performing Arts in Zoetermeer.
Evenals voor eerder op Duinrell optredende artiesten, geldt voor De Duinkids dat een, of meerdere leden van de groep kunnen worden ontdekt om in een later stadium verder te groeien in het artiestenvak. 

 

Tekst en foto's: © 2011 Duinrell