Tusenfryd

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Nick Van den Berge.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Nick via Nick@pretparken.be.


Parkinformatie


Omschrijving Tusenfryd

Tusenfryd nabij Oslo is voor de meeste buitenlanders het bekendste pretpark van Noorwegen. Het park biedt een zeer evenwichtig aanbod aan kinderattracties, familieattracties en thrill.

Het aanbod achtbanen is al even gevarieerd. De gelanceerde Intamin-coaster 'SpeedMonster', het houten gevaarte 'Thundercoaster' made by Vekoma en de water-achtbaan 'SuperSplash' van Mack Rides zijn voorlopig de drie meest opvallende exemplaren. In 2023 voorziet het park immers de komst van een nieuwe grote achtbaan. Een old-school looping-coaster, een familiecoaster in een Westernsausje en een kindercoaster maken het plaatje rijplezier nu al compleet.

Voor echte thrill-ervaring zijn er o.a. er de giant frisbee 'SpinSpider' en de al even strategisch gepositioneerde lanceer-toren 'SpaceShot'.

Andere toppers - eerder in het segment '(Viking-)familie' - zijn o.a. de aardig gedecoreerde rapid 'Ragnarok' en de darkride 'Thors Hammer'. Maar Tusenfryd houdt zeker ook rekening met de allerkleinste bezoekertjes.

In het hoofdseizoen - doorgaans van eind juni tot midden augustus - kan je er een (stunt)show meepikken en is bij mooi weer het waterpark 'Badefryd' gratis geopend.

Nog meer dan Liseberg is het boomrijke Tusenfryd quasi volledig op een rotsige helling gebouwd. Tusenfryd is dan wel wat kleiner, het rondwandelen vraagt toch enige fysieke inspanning. Gelukkig brengt een roltrap je van de toegangspoorten naar de eerste zone met attracties.

BEKIJK HET PARKPLAN

Sfeerfoto's park

Contactinformatie

Adres:
Tusenfryd Hyungsletta
1407 s
Noorwegen