Puy du Fou

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.


Parkinformatie


Omschrijving Puy du Fou

Heb je al eens een Romeinse paardenrace of een gladiatorengevecht op leven en dood willen bijwonen? Of keer je liever terug naar de Middeleeuwen, toen plunderende Vikingen en oorlogvoerende Engelsen het leven van de vrome Fransen ontwrichten? Meerdere historische gebeurtenissen en helden van weleer komen tot leven in het spektakelpark Puy du Fou. Bij de talrijke shows beleef je alles vanop de (spreekwoordelijke) eerste rij. En in de overweldigende walk-throughs sta je er middenin!

Van 1978 tot 1988 werd hier maar één show opgevoerd, met een authentieke ruïne als decor. 'Cinéscénie' wordt nog steeds opgevoerd maar in 1989 kwam het 'Grand Parc du Puy du Fou' erbij met een veelvoud aan shows. Met die shows van hoogstaand niveau is het park internationaal meermaals in de prijzen gevallen. In de Lage Landen won Puy du Fou aan bekendheid door 'Raveleijn'. Dit openluchtspektakel in samenwerking met Puy du Fou wordt sinds 2011 opgevoerd in de Efteling.

Een bezoek aan Puy du Fou vergt wel wat voorbereiding. Het park is best groot en er zijn veel shows die vaak gelijktijdig en meermaals per dag worden opgevoerd. Elke vooravond verschijnt online de programmatie voor de volgende dag. Deze kan dus dagelijks wijzigen. Je maakt daarom vooraf best een keuze van niet te missen attracties. Bij drukte is het aan te raden om bij de spektakels 30 minuten op voorhand aanwezig te zijn. Met wat minder geluk blijkt het spektakel volzet. Maak daarom best een plan-B of voorzie een meerdaags bezoek.

Puy du Fou weet jaarlijks in een betrekkelijk kort seizoen en toch een beetje 'in the middle of nowhere' evenveel bezoekers aan te trekken als Parc Astérix. Maar zelfs op drukke momenten biedt het park op meerdere plekken de rust van een groene oase. Neem zeker de tijd om het enorme park te doorwandelen. Er is o.a een zone gewijd aan de fabels van Jean de la Fontaine en verderop vind je twee middeleeuwse dorpen met ambachten. Voorts is er een speeltuin en kan je er fraaie planten en meerdere diersoorten bewonderen.

Kennis van de Franse taal is hier misschien nog meer gewenst dan in b.v. Futuroscope. Het park is afgestapt van het verhuur van vertaling-headsets. Nu kan je gratis simultaan vertalingen horen via een app op je phone. Wel zelf oortjes of een koptelefoon meebrengen.

Randbemerking: Bij een aantal spektakels en walk-throughs worden religieus getinte boodschappen niet geschuwd. Laat dit de pret niet bederven, er is trouwens een historische verklaring voor. De Vendée was eind 18e eeuw één van de regio's die zeer hevig verzet bood tegen de antiklerikale Franse Revolutie. Voor meer immersieve geschiedenislessen: Venez visiter le Grand Parc du Puy du Fou!

BEKIJK HET INTERACTIEVE PARKPLAN (NL)

Sfeerfoto's park

Contactinformatie

Adres:
CS 70025
LES EPESSES LES EPESSES
Frankrijk