PowerPark

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Nick Van den Berge.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Nick via Nick@pretparken.be.


Parkinformatie


Omschrijving PowerPark

PowerPark is een vrij jong pretpark in Finland, gebouwd rond een groots opgezette kartingpiste, genoemde naar de voormalige formule 1-piloot Mika Salo. Twee jaar na de opening van de kartbaan, in 2002, openden reeds de eerste kermisattracties. Het attractieparkgedeelte, dat Powerland wordt genoemd, groeide jaar na jaar en bouwde meer en meer permanente, kwalitatieve attracties. Ondanks dat PowerPark zeker geen volbloed themapark is, besteedt het park zeker voldoende aandacht aan de aankleding van de attracties.

Een belangrijke mijlpaal voor het park was de opening van Thunderbird (2006), de eerste houten achtbaan van GCI in Europa. Samen met de Infinity Coaster Junker (2015), is het nog steeds de belangrijkste trekpleister voor achtbaanfanaten in PowerPark.

PowerPark heeft maar één volwaardige waterattractie, maar wel een erg goede. De Super Flume Kwai River (2013) zorgt voor een kletsnat avontuur voor de hele familie. Ook geschikt voor jong en oud is de interactieve darkride Devil's Mine Hotel (2007), die ietwat verborgen ligt in de bossen van het park.

Voor liefhebbers van intense thrillrides zijn Typhoon (2004), Pegasus (2008) en Enterprise (2019) aanraders. Ook voor kinderen is er meer dan genoeg te doen, met een groot aantal attracties uit de catalogus van Italiaanse fabrikanten. Het kinderboottochtje Mill River (2005) is een hoogvlieger onder de attracties voor de jongsten.

BEKIJK HET PARKPLAN

Sfeerfoto's park

Contactinformatie

Adres:
Jorma Lillbackantie 1
62300 Härmä
Finland

Tel: +358 6 485 4100
Fax: +358 6 485 4200