Python (Efteling)

Omschrijving attractie

'Python' was in 1981 een attractie die op Europees niveau wist te verbazen: een dergelijke achtbaan was immers nog maar zelden gezien. Vandaag de dag komt 'Python' redelijk standaard over, maar het blijft een juweeltje van een rollercoaster. De baan is prachtig ingewerkt in de groene omgeving en geeft vanop het hoogste punt een knap zicht op de nabije omgeving. Veel tijd om van het uitzicht te genieten is er echter niet: in een vrij snelle vaart duik je in de twee loopings die elkaar onmiddellijk opvolgen. Dan maak je een grote draai om vervolgens doorheen twee kurkentrekkers te scheuren. Tot slot volgt een leuke helix waar je mag lachen, want hier wordt de actiefoto genomen.

Sinds 2012 draait 'Python' overigens met twee nieuwe treintjes van Vekoma. Trouwens al het vierde type treintjes van 3 bouwers: eerder had de baan namelijk treintjes van Arrow, Vekoma en Kumbak.

In het winterseizoen van 2017/2018 werd een groot deel van de track van de Python vernieuwd, wat een nog lange toekomst voor de achtbaan garandeert. Van onderaan de first drop tot in de eindremmen werd er nieuwe track en supports geplaatst, die moeten zorgen voor een soepelere ritervaring.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Multiloop Coaster
Bouwer:
Vekoma
Opening: 1981
Hoogte: 29 meter
Lengte: 750 meter
Topsnelheid: 75 km/u
Aantal inversies: 4
G-Krachten: 3.5 G
Ritduur: 2:08
Aantal voertuigen: 2 treinen met 28 passagiers per trein

Foto's