Magnus Colossus GESLOTEN (Terra Mítica)

Omschrijving attractie

Magnus Colossus is met zijn bijna 1.2km tracklengte en bijna 36m hoge drop zeker één van de grotere houten achtbanen in Europa. Bovendien halen de treinen een snelheid van maar liefst 92km/uur! Hiermee is Magnus Colossus ook één van de snelste houten achtbanen in Europa. De lay out van het parcours is allesbehalve standaard, want deze coaster werd ingepast in een bestaande berg. Dit levert unieke en indrukwekkende plaatjes op. Met deze wooden coaster wou men duidelijk stellen hoe groots het oppermachtige Rome was, en vooral hoe indrukwekkend.

De gegevens van de baan mogen dan wel indrukwekkend zijn, helaas vertaalt zich dit niet in de ritervaring. De treinen denderen over de rails met als gevolg een heel schokkerig gevoel. Niettemin blijft het altijd de moeite een ritje mee te pikken, al is het maar voor het schitterende uitzicht over het park en omliggende landschap dat je er bijkrijgt.

GESLOTEN: De achtbaan is sinds 2016 tot nader order gesloten en het is onduidelijk wat de plannen van het park ermee zijn.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Wooden Coaster
Bouwer:
RCCA
Opening: 2000
Hoogte: 36 meter
Lengte: 1150 meter
Topsnelheid: 92 km/u
Ritduur: 2 minuten
Aantal voertuigen: 2 treinen met 28 passagiers per trein
Speciale elementen: In het rotsgebergte

Foto's