La Toupie (Jardin d'Acclimatation)

Omschrijving attractie

La Toupie is een kleurrijke variant op een vliegtuigmolen. Kinderen kunnen het luchtruim verkennen met vliegtuigen, helikopters en wat exotischere vliegende schotels. Ook brandweerwagens, klassieke oldtimers en zelfs een ijsverkoopbusje behoren tot de mogelijkheden. Volwassenen zijn niet toegelaten op de attractie.
De naam van de attractie is Frans voor 'tol', wat gelijk ook de felle kleuren van de molen verklaart. De molen is immers vormgegeven als een bromtol: een soort vintage speelgoedtol die geplaatst op een voetstuk aan het draaien gebracht kon worden door een spiraalvormige lanceerstaaf op en neer te bewegen. Voor dit soort speelgoed werden vaak felle kleuren in geometrische patronen gebruikt.

GESCHIEDENIS
La Toupie was de eerste nieuwe attractie die het park toevoegde na zijn grootschalige renovatie in 2018 en twee mindere coronajaren. Hoewel Thierry Retif opnieuw werd ingeschakeld voor het design van deze attractie, wijkt ze qua vormgeving af van de ingetogen steampunk-stijl die bij de renovatie in de rest van het park werd gebruikt. De attractie is wel authentiek Frans: ze werd geleverd door het Franse Someplas, één van de laatste Franse bedrijven die nog kinderattracties produceert en tevens hun eerste attractie die in een echt pretpark terecht komt. Le jardin d'Acclimatation betaalde 150 000 euro voor de molen en opende ze op 2 april 2022 feestelijk in het bijzijn van glunderende parkdirecteur Marc-Antoine Jamet. De openingsceremonie werd opgeluisterd door de gezangen van ene Lou die in Franssprekend kinderland bekend is om haar rol in de kinderserie 'Miraculous'.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Draaimolen met armen
Bouwer:
Someplas
Opening: 2022
Aantal voertuigen: 12 gondels 
Minimum lengte: 80cm
Maximum lengte: 140cm

Foto's