Wild- und Freizeitpark Klotten

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Kunibert's Abenteuer Terug naar lijst


Omschrijving

Kunibert's Abenteur is de eerste darkride voor Wild- und Freizeitpark Klotten. Met de opening van deze nieuwigheid in 2020 werd eindelijk de oorspronkelijk als vulkaan bedoelde constructie afgewerkt en in gebruik genomen, waarrond reeds de attracties Die “heiße Fahrt” (2004) en Zum Rittersturz (2012) werden geopend.

Het verhaal van de attractie draait rond ridder Kunibert, die door zijn moeder, Frau Schute, eropuit wordt gestuurd om te tonen dat hij dapper is. De geesten in het kasteel zijn ondertussen een feest aan het voorbereiden ter ere van zijn terugkomst. Tijdens de rit moet je met een interactieve lucifer met heel de gondel samenwerken om zo veel mogelijk kaarsen aan te steken. Als alle kaarsen tegelijk branden, komen de scènes tot leven.

In de verschillende scènes van de darkride kom je langs verschillende vertrekken van het kasteel, zoals het wapenmagazijn, de schatkamer of de feestzaal. De attractie werd volledig ontwikkeld door het Nederlandse Lagotronics. Aan het einde van de rit kun je zien wie van het team het meest heeft bijgedragen.
Must-do attractie
Overdekte attractie

Specificaties

Type attractie: Interactieve darkride met karretjes
Model: Interactive Dark Ride
Bouwer:
Lagotronics
Opening: 2020
Aantal voertuigen: Onbekend aantal gondels met 4 passagiers per gondel
Maximum capaciteit: 500 personen per uur

Foto's