Legendia

Navigatie



Feedback


Dit park wordt beheerd door Bjorn Venken.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Bjorn via bjorn@pretparken.be.

Attractie: Legendia Flower Terug naar lijst


Omschrijving

Legendia Flower ziet er behoorlijk fris en modern uit, maar laat je niet misleiden. Het is een reuzenrad dat al in het park staat sinds 1978. Samen met het park onderging het tegen het seizoen van 2016 een deugddoende en geslaagde verjongingskuur. Het is het grootste reuzenrad in Polen met een hoogte van 40 meter en een capaciteit van 216 mensen verdeeld over de 36 bloemengondels. Het rad is tevens van Poolse makelij.
Het is mogelijk om de spanning van de rit gevoelig op te drijven door de gondels te laten draaien. Bij ons gierde de adrenaline al door onze aderen wanneer we langzaam één kwartslag roteerden: de combinatie van de hoogte en het open design van de gondels doet sommigen ook zonder extra beweging al lichtjes zweten.

In 2014 toen het rad nog de Poolse naam 'Duża Gwiazda' droeg vestigde ene Janusz Kryczka er een wereldrecord reuzenrad zitten. Hij deed dat om geld in te zamelen voor het zieke kind van een vriendin. De man hield het 56 uur en 25 minuten uit, wat een aanzienlijke poos langer was dan het eerdere record uit Chicago dat op 48 en 8 minuten strandde.

Specificaties

Type attractie: Reuzenrad
Opening: 1978
Hoogte: 40 meter
Aantal voertuigen: 36 gondels met 6 passagiers per gondel
Minimum lengte: 85cm
Minimum leeftijd: 3 jaar
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm
Minimum leeftijd zonder begeleiding: 12 jaar

Foto's