Legendia

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Bjorn Venken.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Bjorn via bjorn@pretparken.be.

Attractie: Bazyliszek Terug naar lijst


Omschrijving

Bazyliszek was bij opening een van de paradepaardjes van het park en zal dat liefst nog lange tijd blijven. In deze bijzondere dark ride word je lid van de Monsters Guild en ga je de strijd aan met een nieuw mythisch monster. Bescherm het dorp door punten te scoren en zoveel mogelijk wezens te verslaan. De basilisk heeft er namelijk voor gezorgd dat de planten tot leven gekomen zijn en jij moet er zo veel mogelijk vernietigen. Dit tot je in de laatste ruimte het beest zelf moet verslaan. Gelukkig ben je uitgerust met een spiegel om de verstenende blik tegen te gaan. De attractie heeft ook een mooie aangeklede wachtrij.

Legendia koos bij de bouw van deze attractie voor kwaliteit van bij ons: het project werd grotendeels gerealiseerd door firma's uit de lage landen! De attractie is een samenwerking van het Belgische Alterface, de Nederlandse bedrijven Jora Vision en ETF Ride Systems, waarin de leiding werd genomen door Alterface. Het eerste bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van interactieve technologie. De twee nederlandse bedrijven zorgen voor respectievelijk de fysieke decors en het ritsysteem. Voor Jora vision was het de eerste keer dat ze werkten aan een interactieve attractie. De attractie werd op relatief korte tijd gerealiseerd. Van de eerste concepten tot het finale resultaat verstreken slechts 18 maanden.

De attractie kreeg verschillende prijzen en is een mooi voorbeeld hoe kleinere parken met een beperkt budget toch kunnen investeren in een mooie interactieve en moderne dark ride met klasse. Er werd slechts 5,5 miljoen euro geïnvesteerd waarvan ongeveer de helft naar de attractie zelf ging en de rest naar het gebouw en de decoratie. Niet slecht wanneer je ziet dat Efteling voor een iets minder schermgebaseerd exemplaar meer dan zes keer zoveel ophoestte. Er werd in Polen gebruik gemaakt van 2D-panelen om diepte te creëren zonder daarvoor dure sculpturen te moeten gebruiken. Men spaarde ook euro's uit door donkere scènes met blacklights, wat het mogelijk maakt om muren slechts deels te decoreren zonder dat dat opvalt.
Must-do attractie
Overdekte attractie

Specificaties

Type attractie: Interactieve trackless darkride
Model: Multi Mover
Bouwer:
ETF Ride Systems
Alterface
Opening: 2018
Ritduur: 4:00
Aantal voertuigen: 10 voertuigen met 6 passagiers per voertuig
Minimum lengte: 105cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's