Olympia Looping (Wiener Prater)

Omschrijving attractie

Olympia Looping is niet nieuw voor de pretparkfans, maar wel voor Wiener prater. De achtbaan, die normaal op de Duitse kermissen reist, word soms "de heilige graal van de achtbanen" genoemd. De achtbaan is geopend in 1988 en is tot op heden de grootste transportabele achtbaan ter wereld.

De achtbaan is vernoemd naar zijn vijf iconische inversies, die opgesteld staan om te lijken op het logo van de Olympische spelen. Elke looping heeft net als de ringen in het logo een andere kleur. Ondanks zijn leeftijd, is deze baan nog extreem soepel en achtbaanfans over de hele wereld zijn het erover eens dat het één van de beste achtbanen van de wereld is.

Een must-do dus!

Nog enkele weetjes:
-Olympia Looping is de hoogste en langste kermisachtbaan ter wereld, en ook degene me de meeste inversies. Qua snelheid scoorde de inverted coaster Eurostar net ietsje beter, net als de 'Wiener Looping' die ook ooit in Prater stond, maar beide coasters reizen niet meer over de kermis.
-Zowel de Efteling als Bobbejaanland hadden ooit het idee opgepakt om Olympia Looping te kopen als de nieuwe attractie voor hun park. Bobbejaanland zag in Olympia Looping een waardige vervanger voor Looping Star, maar vond de prijs die Barth vroeg te duur.
-Naast Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk, is er nog één land dat Olympia Looping al heeft mogen verwelkomen: In Nederland kon je de achtbaan ooit doen op de kermis van Rotterdam.
-De baan opende voor het eerst tijdens het Oktoberfest in 1989, na vier jaar van planning en constructie. Sindsdien is Olympia Looping elk jaar de ster van het Oktoberfest in München.

Opgelet: Olympia Looping is niet altijd aanwezig in Prater. Je kon de achtbaan in Wenen doen in het zomerseizoen van 2016 en 2018, maar in September verhuisd de baan steevast naar München voor het Oktoberfest. Rond de kerstperiode vind je Olympia Looping dan weer meestal terug in Londen. In 2019 zal de baan waarschijnlijk niet in Prater opgesteld worden.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Steel Looping Coaster
Bouwer:
Schwarzkopf
Opening: 2016
Gesloten: 2018
Hoogte: 32 meter
Lengte: 1250 meter
Topsnelheid: 80 km/u
Aantal inversies: 5
G-Krachten: 5.2 G
Aantal voertuigen: 5 treinen met 28 passagiers per trein

Foto's