NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Jens Claessens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Jens via jens@pretparken.be.

Attractie: Wipeout Terug naar lijst


Omschrijving

Het concept van een Vekoma Boomerang is de meeste pretparkfans wel bekend. Je word vanuit het station achteruit een helling opgetrokken. Boven aangekomen word je losgelaten om terug door het station te vliegen en 3 spannende inversies te maken. Je komt opnieuw op een lifthelling terecht, waar je weer enkele meters opgetakeld word. Wanneer de trein weer af de ketting haakt, maak je terug dezelfde 3 inversies, maar deze keer achteruit.

Deze achtbaanvariant is populair bij de parken vanwege de kleine oppervlakte. Het grote publiek staat dan weer graag in de rij voor een boomerangcoaster vanwege de imposante looks en snelle inversies, die ook achteruit genomen worden. Van deze klassieke achtbaan zijn inmiddels meer dan 50 exemplaren verkocht, maar ondanks zijn grote voorkomendheid blijft het een publieksfavoriet.

In de Benelux kan je ook een boomerangcoaster doen in Walibi Belgium, Bellewaerde en Walibi Holland. Speciaal aan Wipeout is dat de treintjes op de achtbaan afkomstig zijn van Walibi Holland, waar ze vroeger draaiden op Speed of Sound (toen bekend als La Via Volta).

Specificaties

Type attractie: Boemerangachtbaan
Model: Boomerang Coaster
Bouwer:
Vekoma
Opening: 2007
Hoogte: 36 meter
Lengte: 285 meter
Topsnelheid: 76 km/u
Aantal inversies: 3
G-Krachten: 5.2 G
Ritduur: 1:48
Aantal voertuigen: 1 trein met 28 passagiers per trein
Minimum lengte: 130cm

Foto's