Giradabo is letterlijk een sterattractie van het park en samen met Talaia en de Carrousel een van de eerste zaken die in het oog springen wanneer je het park binnenkomt. Het kleurrijke reuzenrad ademt nostalgisch vermaak. Vooral wanneer de avond is gevallen en het duister binnensluipt is Giradabo een pareltje: op het rad werden meer dan 4000 LED-lichten geïnstalleerd die op verschillende wijzen geprogrammeerd kunnen worden in nog meer kleuren dan het rad al heeft bij daglicht. Bij opening koos Tibidabo ervoor om het rad volledig blauw te laten oplichten om zijn partnerschap met kinderrechtenorganisatie UNICEF te eren.
De naam ven het reuzenrad Giradabo werd door bezoekers en fans van het park gestemd uit een lijst van 319 voorstellen. Ons Catalaans is niet vloeiend, maar een passage langs google translate leerde ons dat Girar een werkwoord is dat draaien betekent. In een park met de naam Tibidabo hoeft het weinig verbeelding waar het '-dabo' gedeelte dan vandaan zou komen.
Tibidabo heeft in zijn lange geschiedenis verschillende reuzenraderen gehad. In de jaren 50 en 60 passeerden twee kindervarianten en een panoramisch exemplaar op de etage waar ook het huidige reuzenrad staat. Giradabo is de nieuwste telg in die traditie. Het rad verving in 2014 zijn voorganger die de naam Panoramic droeg. Omdat Tibidabo het Reuzenrad als één van zijn beeldbepalende attracties beschouwt waren de eisen voor het nieuwe rad vrij strikt. Het moest op dezelfde plaats als het vorige rad komen en vergelijkbaar zijn qua schaal. Omdat het nieuwe rad veel zwaarder zou wegen dan het voorgaande was een metalen versteviging nodig die verankerd werd in de zijkant van de berg zodat het historische gebouw bewaard kon blijven. De Catalaanse architect Dani Freixas zorgde voor een ontwerp dat voldoende aansloot bij de klassieke stijl van het vorige rad, maar tegelijkertijd wel fris en nieuw was. Tibidabo telde €650.000 neer voor haar nieuwe rad en hoopte dat jaar te kunnen doorgroeien naar een jaarlijks bezoekerscijfer van 600 000.