Plopsaland De Panne

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Jonas Claes.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Jonas via jonas@pretparken.be.

Attractie: K3 Rollerskater Terug naar lijst


Omschrijving

De Rollerskater is niet enkel de oudste nog werkende (familie)achtbaan van Plopsaland de Panne, maar het is ook het prototype van Vekoma van dit type achtbaan. Ondanks dat de achtbaan in 2000 (met de overname van Meli door Plopsa) een totaal nieuw thema kreeg, is hij niet van naam veranderd. Wel heeft de baan een nieuw kleurtje gekregen: waar hij vroeger geel zag, is de track van de Rollerskater nu volledig rood gekleurd. Samen met de kleurverandering werd het eerste grote thema-object bij de baan gezet: de gigantische wasmachine waar je doorheen raast en waar je soms in nat gespoten word!

In 2008 Kreeg de rollerskater een nieuw station. Vroeger bestond het station uit een kleine, goedkoop ogende afkapping, maar na de vernieuwingen is het station gethematiseerd als een rek, met op de onderste lade het station van de achtbaan. In 2013, toen de helft van de Wizzy en Woppyzone werd omgebouwd naar een zone rond Kaatje, werden de thema-objecten van Dongo's Race en De Vaat (nu: Viktor's Race en Kaatje zoekt Eendje) rond de wachtrij en de track van de Rollerskater gezet. De kooi waar je de vogel Kasha in ziet zitten, heeft nog een locatie gekend: namelijk het reuzenrad "Kasha", dat tot 2005 op de locatie van de huidige Roxflyer te vinden was.

In 2019 vond de zoveelste transformatie plaats: het Wizzy & Woppy-thema heeft definitief plaats moeten ruimen voor een nieuw K3-thema. Hierbij werden de decorstukken op het station vernieuwd en werd de bekende wasmachine waar men doorheen rijdt omgedoopt tot geluidsbox. Ook kreeg de baan een nieuw kleurenschema: paars en zwart.

Specificaties

Type attractie: Stalen achtbaan
Model: Family Coaster
Bouwer:
Vekoma
Opening: 1990
Hoogte: 13 meter
Lengte: 335 meter
Topsnelheid: 46 km/u
Ritduur: 2m1s
Aantal voertuigen: 1 trein met 16 passagiers per trein
Minimum lengte: 90cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's