Tuff-Tuff tåget (Gröna Lund)

Omschrijving attractie

Tuff-Tuff tåget heeft verontrustend veel coastertrack voor verontrustend weinig hoogteverschil. Voor kleine kinderen is het ongetwijfeld een plezierig avontuur. Gröna Lund opende de attractie op 24 april 2010 en investeerde 3,5 miljoen Zweedse kronen in de attractie, wat omgerekend neerkomt op een bedrag van 350 000 euro. Tuff-Tuff tåget komt in het Nederlands overeen met de Tsjoeke Tsjoeke Trein.

Wanneer je het park bezoekt als rijpere coasterfanaat is dit één van de meest 'beschamende' achtbanen die je moet inkruipen om je coasterbingo te kunnen halen. Het kleine keverbaantje Nyckelpigan is nog kleinschaliger, maar daar kan je je bezoek als kinderloze volwassene nog enigszins verantwoorden met het argument dat het de oudste operationele achtbaan van Zweden is.
Je kan je medepassagiers bij Tuff-Tuff tåget wel verrassen met een leuk weetje; In 1997 leverde het Zweedse 'Flamingo Kvintetten' een onvolprezen bijdrage aan de muziekgeschiedenis met het nummer 'Gamla kära tuffa tuff tuff tåget'. Het valt te betwijfelen dat het flamingokwintet destijds de achtbaan in gedachte had die Gröna Lund dertien jaar later zou openen, maar wie het deuntje beluistert terwijl de achtbaan bereden wordt, zal kunnen beamen dat de twee zaken wonderlijk goed samen gaan.

Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Stalen achtbaan
Model: Mini Mouse
Opening: 2010
Hoogte: 2 meter
Lengte: 80 meter
Topsnelheid: 7 km/u
Aantal voertuigen: 1 trein met 16 passagiers per trein

Foto's