Scorpios (Toverland)

Omschrijving attractie

De in 2010 geopende Scorpios is een schommelboot, maar niet zo maar één. Toverland gaat verder op het ingeslagen pad van theming en beleving. Bovendien is dit schip het op één na grootste in omstreken.

Met Troy is Toverland eigenlijk begonnen aan een nieuw themagebied, een gebied waar alles zal draaien rond de Griekse mythologie. In 2010 is dit zeer duidelijk geworden aan de hand van de nieuwe attracties die erbij zijn gekomen.

Scorpios is een ronduit beeldmooie schommelboot. Onder de boot is een meertje aangelegd om de zee te symboliseren en het station stelt een aanleghaventje voor. Geheel in lijn met de andere hoofdattracties beschikt ook Scorpios over eigen muziek aan boord en maritieme geluiden in het gebied errond. Tijdens de vaart zorgen deze speciale geluidseffecten voor de absolute beleving van een storm op zee!

Wat het type van boot betreft, heeft Toverland gekozen voor een ruiger type. De meeste schommelboten hebben namelijk een hellingshoek van 60°, wat net niet genoeg is om echte airtime te creëeren. Scorpios realiseert dit wel met een hellingshoek van ongeveer 75°. Met deze keuze komtis er dus opnieuw een attractie toegevoegd die zeker door alle leeftijden gesmaakt kan worden.

Hoogte: 15m
Lengte schip: 16m
Max. snelheid: 42km/uur
Hellingshoek: ~75°
Min. lengte passagiers: 110cm
Aantal passagiers: 42
Kostprijs attractie, aankleding en toebehoren: 2,5 miljoen euro
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Santa Maria
Bouwer:
Metallbau Emmeln
Opening: 2010
Speciale elementen: Hellingshoek ~75°

Foto's