Flucht von Novgorod (Hansa-Park)

Omschrijving attractie

Flucht von Novgorod is één van de beste achtbanen van Hansa Park. Bezoekers nemen er per 8 plaats in een achtbaantreintje en trachten vervolgens de vloek van Novgorod te weerstaan. Deze attractie werd ontwikkeld door het Duitse Gerstlauer, bekend van o.a. Typhoon (Bobbejaanland), Saw (Thorpe Park) en Anubis (Plopsaland De Panne).

Opvallend aan de bouw van Novgorod was dat niet al het thema klaar was bij opening. Pas in 2010, één jaar na opening, kon je de baan in volle glorie beleven. Een trend die later ook elders ingang zou vinden. Nog een tijdje later werden er op het einde van het parcours een extra stel remmen geplaatst, opdat de ritbeleving fijner zou zijn.

In 2021 voerde Hansa Park een subtiele naamswijziging door. Aan het oorspronkelijke 'Fluch von Novgorod' werd een t toegevoegd. Met 'flucht' spreekt men over de vlucht uit Novgorod eerder dan de vloek (Fluch) van Novgorod. Mogelijk betreft het een geval van voortschrijdend inzicht: achtbanen geven met hun snelheid eerder gestalte aan een vlucht dan aan een vloek.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Lanceerachtbaan
Model: Euro-Fighter
Opening: 2009
Hoogte: 40 meter
Lengte: 700 meter
Topsnelheid: 100 km/u
Aantal inversies: 1
G-Krachten: 4,3 G
Ritduur: 1:50
Aantal voertuigen: 4 treinen met 8 passagiers per trein
Maximum capaciteit: 900 personen per uur
Speciale elementen: verrassingen...
Minimum lengte: 125cm

Foto's