Le Defi de Cesar (Parc Astérix)

Omschrijving attractie

De uitdaging

Caesar staat op het punt je te testen !

De Imperator is spionnen aan het rekruteren om het Gallische kamp te kunnen infiltreren.
Bent u in staat deze uitdaging aan te gaan en zijn intensieve training te doorstaan? De laatste test zal je voor altijd bijblijven.

Eerste uitdaging: draag met waardigheid het uniform van een toekomstige spion, met snor en varkensstaart is de eerste noodzakelijke voorwaarde om het Gallische dorp incognito te kunnen infiltreren.

Tweede uitdaging: kom de verschrikkelijk Caesar onder ogen, onder de geamuseerde blik van onze twee cohorten: Asterix en Obelix!

Derde uitdaging: tot zover de meest moeilijke ... Weersta de charmes, beiden gevaarlijk en betoverend, van de Gallische heldinnen: Impedimenta, Panacea, Bravura, en Bacteria! Leer genieten van het onmiskenbare muziektalent van Cacofonix! Deze test niet doorstaan zou een ramp met zich kunnen meebrengen!

Vierde uitdaging: wees bestand voor een reis op een galeischip - uitgevonden door ingenieurs van de grote Caesar - om het dorp van Asterix te bereiken. De overtocht zou wel eens gevaarlijk kunnen zijn ... je kan maar beter niet zeeziek worden! Want, wat zou er op het einde gebeuren, als Asterix en Obelix te spionnen-ring zouden breken ...

De attractie

Le Defi de Cesar is een in vaktermen omschreven 'Mad House'. Passagiers gaan aan boord van een gondel die heen en weer wiegt. De gondel zit in een grote gesloten 'ton' die om zijn beurt om zijn as gedraaid wordt. Hierdoor wordt de illusie gewekt dat je over de kop gaat.
In werkelijkheid gaat de attractie niet over de kop maar je krijgt wel die indruk. Voor mensen die snel bewegingziek worden, wordt deze attractie afgeraden.

In tegenstelling tot andere 'Mad House' attracties maakt 'Le Defi de Cesar' op een erg leuke wijze gebruik van de techniek die deze attractie stuurt. Je zit niet zomaar doelloos heen en weer te zwieren in een gesloten ton, ... je krijgt werkelijk de indruk dat je in een boot zit die onder handen genomen wordt door Asterix en Obelix. Een niet te missen attractie voor de hele familie !
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Madhouse
Model: Mystery Swing
Bouwer:
Mack AG
Opening: 2008
Speciale elementen: 3 voorshows
Minimum lengte: 120cm

Foto's