Boomerang (Bellewaerde Park)

Omschrijving attractie

De Boomerang behoort ongetwijfeld tot de topattracties van Bellewaerde Park. Toen de attractie opende in 1984 was het niet alleen de eerste Vekoma Boomerang in Europa, het was ook een van de eersten ter wereld. Ondanks zijn respectabele leeftijd staat de Boomerang nog steeds garant voor een grote kick in het park.

Speciaal aan dit type van achtbaan is dat het geen volledige track heeft. De trein wordt eerst achteruit het station uitgetakeld en naar een hoger gelegen punt gebracht. Vervolgens schiet de trein los en raast hij vooruit door het station, de cobra roll en een looping. Na al deze elementen klimt de trein opnieuw naar een hoger gelegen punt. Daar aangekomen lost de trein weer, maar dit keer achterwaarts. Vanzelfsprekend wordt hetzelfde traject afgelegd. Kortom, de Boomerang is een rit vol belevenissen.

De Boomerang werd ontwikkeld door de Nederlandse achtbaanconstructeur Vekoma. Het bedrijf verkocht wereldwijd meer dan 50 achtbanen van dit type, het is dan ook 1 van de meest voorkomende achtbanen. Zo vind je in het Waverse Walibi Belgium eenzelfde achtbaantype: Cobra.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Boomerang Coaster
Bouwer:
Vekoma
Opening: 1984
Hoogte: 38 meter
Lengte: 267 meter
Topsnelheid: 90 km/u
Aantal inversies: 3
Ritduur: 2 minuten
Aantal voertuigen: 1 trein met 28 passagiers per trein
Speciale elementen: klassieke boomerang
Minimum lengte zonder begeleiding: 130cm

Foto's