Die “heiße Fahrt” (Wild- und Freizeitpark Klotten)

Omschrijving attractie

Die “heiße Fahrt” is een achtbaan waar kinderen al vanaf 4 jaar kunnen instappen en was dus een heel geschikte keuze voor de doelgroep van het park. Dit wil echter niet zeggen dat het er niet wild aan toegaat op deze attractie, want ook volwassenen zullen zeker kunnen genieten van de rit.

Deze achtbaan behoort tot de reeks van 'Bobsled Coasters' van de Duitse fabrikant Gerstlauer en is beslist één van de fijnere exemplaren. Dit type kenmerkt zich door de losse vierpersoonswagens die doorheen wildemuisbochten en airtimeheuveltjes vliegen. Anders dan bij wildemuisachtbanen heeft het parcours een meer vloeiend verloop en komen er ook gebankte bochten en helices in voor.

Het resultaat is een bijzonder fijne rit voor jong en oud, met een hoge herhalingswaarde. De vier opeenvolgende camelbacks op het einde van de rit zorgen voor een behoorlijke portie airtime. Ook de interactie met het landschap, waardoor je vlak langs of tussen stenen muren en onder tunnels doorgaat, vormt een duidelijke meerwaarde bij deze “heiße Fahrt”.

Op de voorkant van de wagens prijkt een afbeelding van parkmascotte Klotti. Deze sympathieke beer gaf ook korte tijd zijn naam aan de attractie: in 2005 gebruikte het park de naam 'Klotticoaster'. Het jaar erop werd de oorspronkelijke naam alweer hersteld. Deze naam betekent letterlijk de 'hete rit', maar kan ook vertaald worden als de 'te gekke, opwindende, gave rit'.

In de letterlijke betekenis van de naam zit echter ook een verwijzing naar de originele plannen voor de thematisatie rond de baan. Oorspronkelijk zou de achtbaan namelijk passeren door de top van een vulkaan, waar ook een waterbaan uit zou vertrekken. De betonconstructie werd wel gebouwd, maar werd nooit als vulkaan voltooid. De geplande wildwaterbaan kwam er wél, onder de vorm van Zum Rittersturz, nog steeds zonder voltooide constructie, maar wel met nieuwe plannen om in plaats van een vulkaan een middeleeuws kasteel te laten verschijnen. Sindsdien rijden de wagens van Die “heiße Fahrt” net na de kettinglift vlak onder de drop van de wildwaterbaan door.

Het thema kwam pas ter voltooiing met de bouw van de darkride Kunibert's Abenteuer die zich in het middeleeuwse kasteel afspeelt.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Steel Coaster
Bouwer:
Gerstlauer
Opening: 2004
Hoogte: 18 meter
Lengte: 532 meter
Topsnelheid: 55 km/u
Ritduur: 1 minuut 20 seconden
Aantal voertuigen: 5 treinen met 4 passagiers per trein
Maximum capaciteit: 550 personen per uur
Speciale elementen: camelbacks
Minimum lengte: 100cm
Minimum leeftijd: 4 jaar
Minimum leeftijd zonder begeleiding: 6 jaar

Foto's