Parque de Atracciones Madrid

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Jens Claessens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Jens via jens@pretparken.be.

Attractie: Abismo Terug naar lijst


Omschrijving

'Abismo' is een SkyWheel Coaster, waarbij de trein loodrechte wordt opgetakeld en vervolgens langzaam ondersteboven komt te hangen ... 49 meter lijkt dan wel echt hoog! De afdaling wordt ingezet met nog een tweede inversie, waarna je aan een snelheid van maximaal 105 km/h lijkt neer te storten in de afgrond ... 'abismo' in het Spaans. Even verder op het 450 meter korte parcours volgt o.a. nog een airtime-heuvel.

Tijdens deze sensationele rit - ga niet enkel af op de cijfertjes hierboven - worden de passagiers op hun zitplaats gehouden door niets meer dan een comfortabele heupbeugel. Dat maakt de belevenis voor velen nog enger.

'Abismo' heeft geen noemenswaardige thematisatie. Het enige echte minpunt is de zeer lage capaciteit. Er is maar één trein die 12 personen kan meenemen. Er is geen single-rij. Hint: als je versneld en zonder gekend gezelschap aan de beurt wil komen: zoek in de wachtrij geregeld contact met een operator en roep '¿Una Persona?' Vergeet het ondersteboven-vraagteken niet!

Specificaties

Type attractie: Inversie-achtbaan
Model: Sky Loop
Bouwer:
Maurer Rides
Opening: 2006
Hoogte: 49 meter
Lengte: 450 meter
Topsnelheid: 105 km/u
Aantal inversies: 2
G-Krachten: 4.00 G
Ritduur: 1 minuut
Aantal voertuigen: 1 trein met 12 passagiers per trein
Speciale elementen: Skyloop
Minimum lengte: 135cm
Maximum lengte: 200cm

Foto's