Liberty Arcade - Statue of Liberty Tableau (Disneyland Park)

Omschrijving attractie

De Liberty Arcade is een overdekte wandelgalerij te Main Street U.S.A.
Hij bevindt zich in de linker huizenrij en geeft je de mogelijkheid Main Street uit te wandelen zonder last te hebben van slechte weersomstandigheden.

De galerij geeft toegang tot de shops "Emporium" en "Disney & Co" evanals het restaurant "Casey's Corner". Ook vind je er telefoons, gelddistributeurs en toiletten. En voor zij die van kristal- en glasgeslepen beeldjes houden is er "Glass Fantasies". Een plaats waar je met eigen ogen kan zien hoe zulke beeldjes gemaakt worden en waar je er ook kan kopen.

Verder heeft de Liberty Arcade ook een meerwaarde als museum dat gewijd is aan “The Statue of Liberty” (het Vrijheidsbeeld), één van ’s werelds beroemdste monumenten die trouwens een unieke link heeft tussen Frankrijk en de U.S.A. Het Vrijheidsbeeld werd namelijk geschonken door Frankrijk aan de U.S.A. In de galerij vind je vele foto’s, modellen en informatie terug over dit toch wel opmerkelijke beeld. Zowel concepttekeningen als foto’s van haar inwijding en huidig voorkomen. Ook leuk is dat er halfweg de galerij een klein tafereel valt te aanschouwen alsof je zelf bij de inwijding van het beeld was.

De galerij is trouwens zeer mooi aangekleed met veel verwijzingen naar het Vrijheidsbeeld. Zowel in de daksparren als de mozaïek op de grond.

Goed om weten
De drukte valt hier heel vaak mee waardoor je sneller naar Central Plaza kan wandelen doorheen de galerij dan via de hoofdstraat. Ook is het makkelijk tijdens de middagparade. Daarenboven is er aan het einde van galerij een “short cut” naar Frontierland.

Advies voor mindervaliden

Volledig toegankelijk voor mindervaliden.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Wandelgalerij
Opening: 1992

Foto's