Atlantica Supersplash (Europa-Park)

Omschrijving attractie

Atlantica SuperSplash werd geopend in 2005, toen Europa-Park haar 30-jarige bestaan vierde. Samen met deze indrukwekkende waterattractie werd ook de Portugese zone geopend. Tot op de dag van vandaag blijft Atlantica helaas de enige attractie in dit themagebied, maar thematisch gezien is het een van de toppers in Europa-Park.

De wachtruimte start in het grootse schip Santa Marian, waarna je een indrukwekkende Portugese citadel betreedt. De wachtrij kronkelt zich aangenaam verder door dit prachtige gebouw en over een sfeervol strandje. Uiteindelijk kan je plaatsnemen in een van Atlantica's knap gethematiseerde sloepen en wordt je ruim 30 meter hoog getakeld. Een draaischijf, een fijne achterwaartse drop en een tweede draaischijf later komt het hoogtepunt van de rit: de grote afdaling. Iets later land je in het verfrissende water en vaart de boot rustig terug richting citadel.

Atlantica is met haar 30 meter niet enkel een van de hoogste, maar tevens één van de best gethematiseerde SuperSplashes in Europa. Dankzij haar zuiderse uiterlijk en hemelsblauwe water geeft Atlantica iedere bezoeker namelijk een zomers gevoel. Maar ook de attractie op zich is een topper: dankzij de unieke achterwaartse afdaling en een fijne airtime-heuvel heeft de rit net dat beetje meer dan de meeste soortgenoten. Zeker op hete zomerdagen is Atlantica dan ook een topper van formaat!

Tijdens het winterseizoen is deze attractie gesloten.

Advies voor mindervaliden

* Uit veiligheidsoverwegingen laten de experts van het TÜV geen mensen met een lichamelijke handicap, rolstoelgebruikers en blinden toe op Atlantica SuperSplash.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: SuperSplash
Bouwer:
Mack AG
Opening: 19/03/2005
Hoogte: 32 meter
Lengte: 390 meter
Topsnelheid: 80 km/u
Aantal inversies: 0
Ritduur: 3 minuten en 20 seconden
Aantal voertuigen: 6 treinen met 16 passagiers per trein
Speciale elementen: Draaischijven, achterwaartse afdaling
Minimum lengte: 100cm
Minimum leeftijd: 4 jaar

Foto's