Terra Mítica

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Bjorn Venken.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Bjorn via bjorn@pretparken.be.

Attractie: Grecia Terug naar lijst


Omschrijving

Na Egypte treedt je toe tot de wereld van de Oud-Grieken en de Griekse mythologie. Dit themagebied omvat enkele spectaculaire topattracties, prachtige gebouwen en settings alsook horecagelegenheden. De Griekse mythologie is zo omvangrijk en geeft zoveel inspiratie dat Terra Mítica zich niet tot dit gebied beperkt om attracties ernaar in te kleden. Je zal dus ook in een ander themagebied nog veel Griekse theming tegenkomen.

Het is werkelijk prachtig te zien hoe ver doorgedreven de thematisatie van de oorspronkelijke attracties is. Hierdoor verhoogt de beleving des te meer, zowel bij jong als oud. Jammer genoeg zijn er de laatste jaren een paar attracties bijgekomen waar de theming ver te zoeken is. Hopelijk blijft het beperkt tot deze enkele exemplaren, want het zou zonde zijn om deze sfeer te laten verwateren.

De absolute topattractie is de interactieve darkride El Laberinto del Minotauro, tot op de dag van vandaag een van de langste, mooiste en beste in z'n soort in gans Europa. Voor adrenaline kan je terecht op de Vekoma SLC coaster Titánide, zoals we er vele van terugvinden in onze contreien, of de Gyro Swing Synkope. Verfrissing krijg je op de splash La Furia de Tritón. Voorts zijn er nog een 5D cinema, een junior achtbaan en een zwiermolen.

Specificaties

Type attractie: Themazone
Opening: 2000

Foto's