Nessie (Hansa-Park)

Omschrijving attractie

Deze 30m hoge Schwarzkopf Looping Coaster is geen Looping Star model. Het is een eerder uitgerokken versie ervan. Doorheen deze achtbaan loopt tevens een andere achtbaan, Rasender Roland, welke doorheen het looping-element scheurt van Nessie. De layout van Nessie werd gebruikt voor een andere Schwarzkopf-baan in Zuid-Amerika die er heel sterk op lijk, op de statistieken na. Ook heeft dit broertje van Nessie geen looping maar is deze vervangen door een lang recht stuk. Deze baan is (helaas) nooit geopend.

Deze achtbaan ziet er indrukwekkend uit en de gemiddelde Schwarzkopfbaan staat bekend om zijn intense ritverloop. Nessie is minder intens dan zijn meeste soortgenoten en focust meer op airtime. Dit maakt hem tot een ideale 'familie-loopingbaan', een perfecte eerste loopingcoaster voor degene die nog niet oud genoeg zijn voor Fluch Von Novgorod.

Tot 2018 had deze coaster en zijn omgeving een jaren 80 uitstraling, die de coaster vermoedelijk al bij opening opliep. Die themaloze pretparkstijl was echter niet meer in overeenstemming met de transitie naar themapark die die de rest van het park onderging. Met de komst van de vrije-val-attractie Highlander - die prachtig in één van Nessies lussen werd ingewerkt -werd de coaster meegenomen in een Bezauberendes Britaniën-thema. De achtbaan verruilde toen haar originele kleurenschema voor een donkere variant die meer bij de nieuwe omgeving paste.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Inversie-achtbaan
Model: Loopingracer
Opening: 1980
Hoogte: 26 meter
Lengte: 741 meter
Topsnelheid: 79 km/u
Aantal inversies: 1
Ritduur: 2 minuten en 10 seconden
Aantal voertuigen: 3 treinen met 28 passagiers per trein
Speciale elementen: 1 Looping
Minimum leeftijd zonder begeleiding: 10 jaar
Maximum lengte: 195cm

Foto's