Rasti-Land

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Achterbahn Terug naar lijst


Omschrijving

Deze achtbaan heeft een redelijk rustig, maar wel plezierig ritverloop, waardoor ze geschikt is voor het hele gezin. De fijne eerste afdaling wordt gevolgd door een slingerend parcours, tussen de bomen door, waardoor er een zeker verrassingseffect wordt ingebouwd: je weet nooit waar het spoor je achter de volgende boom heen voert. Meestal krijg je op deze achtbaan twee rondjes na elkaar.

Rasti-Land had met deze achtbaan in 1991 de primeur voor wat later een belangrijk standaardmodelletje voor achtbaanfabrikant Vekoma zou worden. Twee jaar later schopte een kopie van deze coaster het zelfs tot nieuwe attractie in het originele Disneyland in Californië (Gadget's Go Coaster, later hernoemd tot Chip & Dale's Gadget Coaster).

Ondanks de afwezigheid van verdere thematisering, springt deze 'Achterbahn' toch positief in het oog. De frisse roze kleur van de track, in combinatie met de doordachte interactie met de bomen tussen de baan, maken van deze attractie een echt icoon voor Rasti-Land, dat bezoekers al vanaf de parking warm maakt voor een dagje vol plezier.

Jarenlang was Achterbahn de enige achtbaan van Rasti-Land. Pas 18 jaar na haar opening kreeg ze gezelschap van Holta Di Polta, waarna in enkele jaren tijd meerdere achtbaantjes werden toegevoegd aan het aanbod van dit familiepark.

Specificaties

Type attractie: Stalen achtbaan
Model: Family Coaster
Bouwer:
Vekoma
Opening: 1991
Hoogte: 8 meter
Lengte: 207 meter
Topsnelheid: 35 km/u
Aantal inversies: 0
Ritduur: 44 seconden
Aantal voertuigen: 1 trein met 16 passagiers per trein
Minimum leeftijd: 2 jaar
Minimum leeftijd zonder begeleiding: 8 jaar

Foto's