Tikibad (Duinrell)

Omschrijving attractie

Het grootste overdekte glijbanenparadijs van Europa. Elke dag is het plonzen, spetteren en glijden in de wervelende waterwereld van het tropische Tikibad. Je kan lekker springen in het Golfslagbad of de kleinsten kunnen in de kleine glijbanen plezier maken in het Peuterbad. Bij mooi weer kan je ook in het Buitenbad terecht. Liever ontspannen? Dan kan je in de stroom van de Lazy River genieten. In 2017 wordt er daarnaast een nieuwe uitbreiding voorzien met nog meer waterspeeltuigen voor de kids: Play'a! Dit met zes kleine glijbanen en een kantelende emmer.

De hoofdattracties blijven echter de glijbanen. Jong en oud beleven volop spetterplezier in de spectaculaire donkere glijbanen met watervallen, superversnellingen, lichteffecten en vele onverwachte wendingen.

In 2019 opende een gloednieuw buitendeel van het zwemparadijs!

Een overzicht van de glijbanen:

- Groene Barracuda (1984): Een brede familieglijbaan waar je aan 20 km per uur gezellig kan naar beneden roetsjen. Deze baan ligt naast 'Blauwe Haai'.

- Blauwe Haai (1984): Een brede familieglijbaan waar je aan 20 km per uur gezellig kan naar beneden roetsjen. Deze baan ligt naast 'Groene Barracuda'.

- Cannon Ball (1994): Een korte maar snelle glijbaan waar je vanop de eerste verdieping in een donker gat naar beneden glijdt.

- Blits (1987): Een supersnelle dunne glijbaan waar je aan 60 km per uur naar beneden glijdt! Een glijbaan voor durvers! Deze bevindt zich vlak naast 'Flits' en werd vernieuwd in 2014

- Flits (1987): Een supersnelle dunne glijbaan waar je aan 60 km per uur naar beneden glijdt! Een glijbaan voor durvers! Deze bevindt zich vlak naast 'Blits' en werd vernieuwd in 2014.

- Cycloon (1994): Een bijzondere glijbaan voor de Benelux waar je naar beneden glijdt aan top snelheid en eindigt in een Space Bowl. Bovenaan is er een viewing area om vrienden en familie te zien tollen!

- Moonlight (2000): Nat wordt je zeker in deze donkere glijbaan met watervallen. In een glijband van twee personen kan je genieten van lichtjes en scherpe bochten. Deze baan ligt naast 'Starfright'.

- Starfright (2000): Nat wordt je zeker in deze donkere glijbaan met watervallen. In een glijband van twee personen kan je genieten van lichtjes en scherpe bochten. Deze baan ligt naast 'Starfright'.

- Tyfoon (2008): Een supersnelle duik naar beneden brengt je na één grote bocht in twee kleine. Dit aan 50 km per uur! Voor de echte durvers!

- X-stream (2010): Een korte baan waar het luik onder je naar beneden opent om zo aan 40 km per uur te vallen. Opnieuw een baan voor echte durvers! Opgelet, deze glijbaan is vaak gesloten.

- Triton (2017): Er komt een nieuwe sensationele glijbaan in een uitbreiding van het waterpark. Deze zal drie trechters hebben, 20m hoog zijn en 163 meter lang. In tweepersoonsbanden kan je zo naar beneden glijden.

- Pelikaanduik : Kort en krachtig, recht naar beneden. Zo maak je een vrije val van 7 meter hoog in een diep bad.

Prijzen, openingsuren en andere informatie kan je via de website van het park vinden.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Waterplezier
Opening: 1984

Foto's