Schimpansenshow (Schwaben Park)

Omschrijving attractie

Deze shows waarin chimpansees de hoofdrol speelden, was jarenlang één van de belangrijkste trekpleisters van Schwaben Park, dat begon als dierenpark en pas later zich meer en meer tot een attractiepark ontwikkelde. De chimpansees groeiden uit tot hét symbool van het park: parkmascotte Schimpi is uiteraard een chimpansee, maar ook de parkingang en diverse attracties (zoals Force One en Verrückte Palme) werden versierd met beelden van deze dieren.

De shows waren de laatste jaren bron van hevige controverse, waarbij diverse dierenrechtenorganisaties zich het lot van de mensapen aantrokken en protesteerden tegen de "vernederende kunstjes" die ze moesten uitvoeren. Vanuit de overheid werd in 2012 opgelegd dat het park de show moest aanpassen. Zo moesten de chimpansees bijvoorbeeld minder worden vermenselijkt en kregen ze meer opdrachten om hun intelligentie te tonen, zoals het herkennen van getallen of het sorteren van balletjes.

In 2017 viel dan toch het doek voor de Schimpansenshow. Chimpansee Sina kreeg haar welverdiende pensioen, maar bleef in het park en kreeg alle tijd om voor haar familie te zorgen. Het theater, dat pas in 2004 gebouwd werd ter vervanging van de tot dan toe gebruikte tent, werd vanaf dan gebruikt voor een humoristische goochelshow. Ook van de papegaaienshow werd later dat jaar de laatste voorstelling gegeven.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Dierenshow
Opening: 1976

Foto's