Schwaben Express (Schwaben Park)

Omschrijving attractie

In deze molen-op-rails rijdt een snelle trein over een parcours met een diameter van 10 meter. De rit wordt interessant gemaakt wordt door een heuvel van 3 meter hoog, waardoor de attractie heftiger wordt dan de doorsnee koggemolen. De trein wordt voortbewogen via een draaischijf in het midden, waarmee de verschillende wagons via een stang zijn verbonden.

De attractie werd begin jaren '90 in Schwaben Park gebouwd als het prototype van de 'Bayern Express', één van de attractietypes die Wieland Schwarzkopf (de zoon van de legendarische attractiebouwer Anton Schwarzkopf) ontwikkelde in samenwerking met Gerstlauer, het jonge bedrijf dat in die tijd de oude fabriek van Schwarzkopf had overgenomen. Het model werd geen commercieel succes. Als je nog een ander exemplaar wilt uitproberen, moet je naar het Hoge Noorden: in Santa Park, in Fins Lapland, is de attractie vormgegeven als de slee van de kerstman, voortgetrokken door rendieren.

Tot 2020 had de attractie dezelfde naam als het model: 'Bayern Express'. In 2021 overwon het Zwabische patriottisme het van de vreemde Beierse invloed en kreeg de attractie zijn huidige naam 'Schwaben Express'. De voormalige rode wagens met gele streep kregen een nieuw uiterlijk: ze werden voorzien van een metaalkleur met een rode streep. Op de trein werd meermaals het wapenschild van de gemeente Kaisersbach aangebracht, waar het park zich bevindt.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Rups
Bouwer:
Gerstlauer
Wieland Schwarzkopf
Hoogte: 3 meter
Aantal voertuigen: 1 trein met 20 passagiers per trein
Maximum capaciteit: 800 personen per uur
Minimum leeftijd: 3 jaar
Minimum leeftijd zonder begeleiding: 8 jaar

Foto's