The Ultimate (Lightwater Valley) TIJDELIJK GESLOTEN

Omschrijving attractie

The Ultimate begon als een prestigieus project voor een klein, plaatselijk parkje. Het relatief onbekende Big Country Motioneering werd ingeschakeld voor de bouw van wat in 1991 de langste coaster van de wereld zou moeten worden.

De track van de baan zelf werd door Tubular Engineering gefabriceerd, terwijl niemand minder dan de Britse Spoorwegen de bouw van de achtbaan in handen namen. Deze combinatie van grote en minder grote namen brachten uiteindelijk een monsterlijk grote baan tot stand. Met zijn twee lifthills, voorzien van houten supports, ruim twee kilometer tracklengte en een snelheid tot ruim 80 km/u is The Ultimate op alle vlakken een baan om U tegen te zeggen. Beide lifthills zij trouwens het enige wat je van de baan kan zien vanop een afstandje: het traject ertussen blijft steeds laag tegen de grond, wat van The Ultimate een rasechte terreincoaster maakt.

De baan staat bekend als redelijk intens en niet voor watjes, deels omdat je nogal wat schokken te verduren krijgt. Ondanks eventuele blauwe plekken blijven fans heel de UK, Europa of zelfs de wereld doorkruisen voor een ritje op dit ultieme avontuur.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Steel Coaster
Bouwer:
Big Country Motioneering Ltg.
Opening: 1991
Hoogte: 33 meter
Lengte: 2268 meter
Topsnelheid: 80 km/u
Aantal inversies: 0
Ritduur: Ruim 7 minuten
Aantal voertuigen: 2 treinen met 38 passagiers per trein
Speciale elementen: 2 lifthills, terreincoaster
Minimum lengte: 130cm

Foto's