Bob (Efteling)

Omschrijving attractie

De Bob is uniek in de Benelux. De attractie werd geopend in 1985 en draait dus al heel wat jaren mee in het attractieaanbod van de Efteling. Toch blijft de baan erg populair onder de bezoekers. In combinatie met de relatief lage capaciteit zorgt dit meestal wel voor lange wachttijden. Toch is de rit het waard: de Bob bestaat uit een aantal erg fijne bochtencombinaties en haalt bovendien best hoge snelheden. In combinatie met het vrije gevoel van een bobsleebaan zorgt dit voor een erg amusante, familievriendelijke rit.

Bovendien is er een single riders line, die de bezoekers de kans geeft de wachttijd aanzienlijk te verkorten. Zoals de naam al aangeeft moet je wel bereid zijn plaats te nemen naast een vreemde en zo de lege zetels op te vullen.

Door de jaren heen is er veel verwarring geweest over de naam van deze attractie. De Efteling zelf communiceert Bob op hun website, maar is nooit consistent geweest in het park. Daarom staat de attractie ook bekend als 'Bobbaan' en soms 'Swiss Bob'.

2019 was het laatste jaar dat de baan geopend werd voor publiek. Tegen september van dat jaar moest de de baan plaats ruimen voor opvolger Max & Moritz.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Bobsleeachtbaan
Model: Swiss Bob
Bouwer:
Intamin AG
Opening: 1985
Gesloten: 2019
Hoogte: 20 meter
Lengte: 524 meter
Topsnelheid: 60 km/u
Aantal inversies: 0
Ritduur: 1:40
Aantal voertuigen: Onbekend aantal  met 6 passagiers per 

Foto's