Auteur: Vincent De Vriendt - Gepubliceerd: 21 Jan 09, 21:01
Share

Het Spaanse themapark Port Aventura heeft een bijzonder slecht seizoen 2008 achter de rug. Op 6 januari stond de bezoekersteller op 3,6 miljoen bezoekers, een spectactulaire daling van maar liefst 500.000 bezoekers oftwel 12%.

Economische crisis

De economische crisis heeft dus duidelijk een impact gehad op de bezoekersaantallen van het populaire park. Toch kijkt men positief naar de toekomst omwille van het feit dat het park de doelgroep heeft kunnen verruimen. Zo richtte Port Aventura zich meer op toeristen buiten de Spaanse landsgrenzen. Meer dan 560.000 bezoekers kwamen uit Groot-Britannië en Ierland, de grootste markt na het Iberische schiereiland.
De Franse markt wordt ook steeds belangrijker voor het park. In 2008 bezochten 456.000 Franse bezoekers het park, 5% van het totaal aantal bezoekers. Daarnaast is er ook een stijging wat betreft Belgische en Nederlandse toeristen.

Nieuwe musical

Tijdens de zomer van 2009 presenteert Port Aventura een nieuwe familiemusical in de Mexicaanse themazone van het park. Vooral muziek en dans staan dan op het programma. Verder neemt het Spaanse park ook een nieuw parkhotel met 500 kamers in gebruik nabij de Far West zone.


Tekst: Pretparken.be
Bron: El Economista