Auteur: Glenn Van Hoeydonck - Gepubliceerd: 4 Maa 08, 23:46
Share

Het Gardameer is een populaire vakantiebestemming voor zonnekloppers. Toch komen ook pretparkliefhebbers er aan hun trekken. Je vindt er immers Italië’s toppark Gardaland en ook Mirabilandia – dat vooral bekend staat om zijn ‘Katun’ – ligt op overbrugbare afstand. Het Gardameer biedt echter nog een park: Movieland Studios  

 

Het park is onderdeel van het Canevaworld Resort, een groot vrijetijdscomplex aan de oevers van het meer. Canevaworld staat vooral bekend om Aqua Paradise. Dit enorme waterpretpark biedt maar liefst tien verschillende glijbanen waarvan sommigen meer dan dertig meter de hoogte in reiken. Met de ‘Lazy River’, de stranden en het tropische groen is dit park evenwel geschikt voor mensen die rust willen opzoeken. Canevaworld richt zich trouwens ook op liefhebbers van entertainment. Net buiten Aqua Paradise liggen namelijk de dinnershow ‘Medieval Times’ en het ‘Rock Star Restaurant’. Nog een beetje verder vinden we de toegangspoort tot Movieland Studios.

Bij de opening leek dit park geen lang leven beschoren. Gardaland ligt op enkele honderden meters afstand en zou in principe moordende concurrentie moeten zijn voor Movieland. Toch houdt Klein Duimpje dapper stand tegen De Reus, en zet het zich de laatste tijd stevig op de kaart door quasi jaarlijks een grote nieuwigheid te presenteren. Zo brachten de afgelopen twee jaar een kiddiecoaster, een sterk gethematiseerde topspin en de unieke duikbootsimulator ‘U-571 Submarine’. Maar ook voordien viel er al heel wat te beleven in dit charmante parkje. Vooral voor fans van special effects en entertainment is Movieland een aanrader. Met ‘Terminator 5D’ en ‘Horror House’ heeft Movieland bijvoorbeeld een indrukwekkende show en een ijzingwekkend doorloopspookhuis in huis. Dé publieksfavoriet is echter ‘Magma’, een rit in een terreinwagen lang bijzonder krachtige scènes en de nodige verrassingen. Beslist niet geschikt voor wie angst heeft van water en/of vuur! Movieland Studios heeft nog heel wat andere attracties, waaronder een octopus, een boomstammenbaan en een first generation freefall die overigens uniek is in Europa. Maar zoals dat in de meeste filmparken het geval is, ligt de nadruk absoluut op shows en live-entertainment. In het hele park vind je dan ook heel wat straatanimatie en voorstellingen.

 

Ondanks dit alles, is Movieland Studios een pretpark dat duidelijk nog niet volgroeid is. Hoewel er een aangename sfeer hangt en er een aantal niet te missen attracties te vinden zijn, is het park thematisch gezien nog niet helemaal klaar. Attracties als ‘Tomb Raider Machine’ en ‘Magma’ zitten dan wel in een mooi kleedje, maar de samenhang is nog een beetje zoek. Met recente toevoegingen laat het park gelukkig zien dat het nu definitief de strijd aan gaat met andere toeristische trekpleisters, en dat we dus nog veel mogen verwachten in de toekomst!

Tekst: Glenn Van Hoeydonck (ThemeParkVision)

Foto's: Canevaworld Resort & Glenn Van Hoeydonck (ThemeParkVision)